Gemeente Overbetuwe

melkveehouderij

Onderzoek naar economische en duurzame melkveehouderij

nr : 2010-124

datum : 12 oktober 2010

Burgemeester en wethouders laten de mogelijkheden onderzoeken van economische en duurzame melkveehouderij in Overbetuwe.

Het college is op zoek naar samenwerkingsmogelijkheden tussen de gemeente en de melkveehouderijsector op het gebied van economie en duurzaamheid. Bijvoorbeeld het stimuleren van het gebruik van materialen en toepassen van processen die minder milieu- en klimaatbelasting veroorzaken.

Het project is gericht op terugdringen van CO2 uitstoot maar ook op het behalen van economische voordelen en op het versterken van de contacten tussen de gemeente Overbetuwe en de ondernemers uit de melkveehouderijsector.

Toeleveranciers en verwerkers worden in een eventueel vervolgproject benaderd.

Dit project is onderdeel van het klimaatplan van de gemeente Overbetuwe.

Duurzaamheidstrein Wageningen gaat de opdracht uitvoeren en maakt een eindrapport met daarin de bevindingen, conclusies en aanbevelingen voor vervolgacties.

De kosten bedragen EUR 14.700,00 excl. BTW.

Achtergrond

In de Toekomstvisie+ van de gemeente Overbetuwe is onder opgave 17 Duurzaamheid opgenomen. De gemeente wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Bij klimaatbeleid gaat het om het terugdringen van broeikasgassen, het beperken van het gebruik van energie en het bevorderen van de inzet van duurzame energie. In de melkveehouderijsector zijn nog grote successen te behalen op het gebied van duurzaamheid.