Portaal

Portaal biedt de Starters Renteregeling

Met een beperkt inkomen toch een eigen huis kopen

Portaal biedt huurders de kans om hun eigen huurhuis te kopen tegen zeer gunstige voorwaarden. Onder de noemer "Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens", kunnen huurders gebruik maken van de Starters Renteregeling. Portaal betaalt hierbij een groot deel van de hypotheekrente, waardoor de nieuwe eigenaar minimaal 20% lagere hypotheeklasten heeft. De koper betaalt de lening terug bij verkoop van de woning uit de eventuele overwaarde en houdt altijd recht op minimaal 50% van de overwaarde. Als er geen overwaarde is, wordt de gehele schuld kwijtgescholden. Portaal werkt voor deze actie samen met Vereniging Eigen Huis.

Door de lage maandlasten kunnen ook huurders met een beperkt inkomen een woning kopen. In het oriëntatie- en aankoopproces worden zij intensief begeleid door medewerkers van Portaal en Vereniging Eigen Huis. Zo komen kopers, nu en in de toekomst, nooit voor verrassingen te staan. Huurders hebben tot 31 december 2010 de kans om hun eigen huis te kopen met de Starters Renteregeling. Daarnaast kunnen ook starters die nu niet huren van Portaal gebruik maken van de Starters Renteregeling bij de aankoop van een voormalige huurwoning.

Portaal werkt aan goed en betaalbaar wonen. Naast het verhuren van woningen worden ook woningen te koop aangeboden. Hierdoor ontstaat meer variatie in huur- en koopwoningen in een wijk. Daarnaast wordt uit de verkoopopbrengsten de bouw van nieuwe huizen gefinancierd.

Meer informatie over de campagne en de Starters Renteregeling vindt u vanaf vrijdag 15 oktober op www.portaalverkoopt.nl.