Woningcorporatie Ymere

Natuurlijk wonen in Buiten in Buiten

14-10-2010

Buiten in Buiten in Almere staat voor natuur, rust, comfortabel en stijlvol wonen en de buitenlucht naar binnen halen.

Ymere en ERA Contour ontwikkelen een nieuw idee voor een woonplek in Almere Buiten; Buiten in Buiten. Het gaat om de zogenaamde 3KNS-strook, tussen de Evenaar en de spoorbaan, aan de kop van het Oostrandpark in Almere Buiten. Het idee is dat hier appartementen worden gebouwd voor mensen die graag in een groene omgeving willen wonen, maar ook dicht bij de stad en het werk.

Buiten in Buiten staat voor natuur, rust, comfortabel en stijlvol wonen en de buitenlucht naar binnen halen. Hoe het project er precies uit komt te zien, staat nog niet vast. Daarbij wordt zwaar geleund op de wensen van de toekomstige bewoners.

Inspelen op groene wensen
Ymere en ERA Contour willen vooral inspelen op de 'groene' wensen van de Almeerders. Wat het precies wordt, is aan de potentiële belangstellenden. Te denken valt aan zonnepanelen, het gebruik van duurzame materialen en het aanbieden van een groene hypotheek, maar ook aan een groen-dakterras of een mooi park rondom de appartementen.

Nieuw icoon
Wat vast staat, is dat het een nieuw icoon wordt voor Almere Buiten. Buiten in Buiten wordt een mooi, stijlvol appartementengebouw voor mensen die van de natuur én van de (nabijheid van de) stad houden. Met een schitterend uitzicht over het Oostrandpark en de Oostvaardersplassen en het IJsselmeer op een steenworp afstand.

Vooralsnog wordt gedacht aan koopappartementen in verschillende afmetingen en prijsklassen, zodat het wonen in Buiten in Buiten voor een brede doelgroep bereikbaar wordt.

Eerste onderzoek uitgevoerd
Onder de potentiële belangstellenden is al een eerste enquête uitgezet om te onderzoeken hoe natuurlijk deze groep belangstellenden wil wonen. 274 mensen hebben meegedaan. Deze resultaten dienen als bouwmateriaal voor het kwalitatief programma van eisen van Buiten in Buiten.

Op www.buiteninbuiten.nl worden de resultaten bekend gemaakt. De groep belangstellenden wordt op meerdere momenten benaderd om mee te denken en de plannen te toetsen.