Projectorganisatie Maasvlakte 2


Techniek en proefjes centraal tijdens Kennismaand

14-10-2010 - Havenbedrijf Rotterdam N.V.

FutureLand besteedt tijdens de herfstvakantie speciale aandacht aan techniek. Naast dagelijkse demonstraties en proefjes opent FutureLand ook op zaterdag 23 oktober haar deuren.

Onder de titel 'Techniek in beeld' brengen het Havenbedrijf Rotterdam en aannemer PUMA de technische kant van de aanleg van Maasvlakte 2 onder de aandacht. Bovendien is er speciaal op deze dag groot materiaal van dichtbij te bekijken.

Inmiddels hebben meer dan 150.000 bezoekers hun weg weten te vinden naar FutureLand sinds de opening van het informatiecentrum op 1 mei 2009. Buiten de reguliere openingstijden opent FutureLand iedere maand één zaterdag haar deuren voor bezoekers. Naast een regulier bezoek aan FutureLand kan deze dag ook worden deelgenomen aan een speciale themadag.

Techniek in beeld
FutureLand is op zaterdag 23 oktober open van 10:00 tot 17:00 uur. Deze zaterdag staat in het teken van techniek. Geïnteresseerden kunnen zich informeren over gebruikte technieken, materialen, bijzondere apparatuur en grootmaterieel. Ook is er aandacht voor de aanleg van de harde zeewering. Hiervoor worden 20.000 blokken van de bestaande blokkendam hergebruikt. Voor de verplaatsing van deze 40 ton zware blokken tot wel 50 meter uit de vaste wal, is onconventioneel materieel nodig.

Programma
11:00 tot 15:00 uur Doorlopend proefjesrondleiding voor kinderen door de Yangtzezaal 13:00 tot 14:00 uur Lezingenprogramma op het VIP-Deck, tweede verdieping
15:00 tot 16:00 uur Lezingenprogramma op het VIP-Deck, tweede verdieping

De toegang en de speciale lezingen zijn gratis. In de filmzaal op de begane grond draait doorlopend een film die de aanleg gedurende het eerste jaar in beeld brengt. Voor een bezoek aan het nieuwe land rijdt de FutureLand Express om 12:00, 13:30 en 15:00 uur. Een rit duurt ongeveer een uur en de prijs is EUR 5,- per persoon. Reserveren verdient aanbeveling.

Oktober Kennismaand in FutureLand
FutureLand staat in de herfstvakantie in het teken van de Oktober Kennismaand. Dit is het grootste landelijke festival over wetenschap en technologie. Bijna 800 evenementen in heel Nederland worden in dit kader georganiseerd. Van zondag 17 tot en met vrijdag 29 oktober kunnen kinderen dagelijks tussen 11:00 en 15:00 uur op pad met een rondleider voor demonstraties van bijzondere, technische proefjes in de Yangtzezaal.

Meer informatie FutureLand.nl.