"Flexibel S&OP in de Life Science verbetert kwaliteit van leven"

14/10/2010 12:42

EyeOn BV

Leverbetrouwbaarheid, maar ook het verlagen van voorraden in de keten staan op de management agenda van Life Science bedrijven. Sales & Operations Planning was daarom het thema van de rondetafel bijeenkomst voor supply chain professionals in de Life Science Industrie van 9 september jl. De bijzondere producten en klanten vragen om een aangepast en flexibel proces. "Niet leveren is geen keuze."

Uit een vraagronde bij deelnemende bedrijven werden service level, de link met financiële planning en working capital het meest aangevoerd als redenen om S? te verbeteren. Echter voor veel bedrijven in de Life Sciences is de klassieke balans van service level versus voorraad versus capaciteit snel opgemaakt: service level staat centraal. Een slecht service level heeft als direct gevolg dat een ziekenhuis onvoldoende middelen heeft of erger nog, een patiënt geen toegang tot behandeling.

Ingrid Debruyne, Value Stream Lead van Janssen Pharmaceutica: "Voor ons is het niet beleveren van de klant niet altijd een "keuze". We zullen daarom alles in het werk stellen om levensreddende geneesmiddelen op tijd bij onze klant en dus de patiënt te krijgen. Dat betekent dat regie over de keten soms centraal genomen moet worden om elke schakel direct te laten bijdragen aan het service level. Ons S? proces moet flexibel genoeg zijn om dit te kunnen ondersteunen."

Wim de Wit, Supply Chain Manager van Medeco vult aan: "service level houdt ook in dat we in staat zijn om bij (potentiële) tijdelijke onbeschikbaarheid, onmiddellijk alternatieven te kunnen bieden. Daarnaast zal ons S? proces meer en meer supply reliability meenemen als element bij aansturingbeslissingen".

Naast innovatieve ontwikkeling, draagt in de Life Science een solide en flexibele keten daarom direct bij aan het verbeteren van kwaliteit van leven.

Kennisnetwerk

Leden van het kennisnetwerk 'Planning & Forecasting in de Life Science Industrie' bespraken S? in hun tweede rondetafel bijeenkomst. De bijeenkomsten voor dit kennisnetwerk worden gefaciliteerd door EyeOn, een bureau gespecialiseerd in planning oplossingen. Het netwerk bestaat op dit moment uit ruim 25 toonaangevende bedrijven uit de Life Science Industrie, die zichzelf als doel stellen middels kennisdeling hun planningsproces naar een hoger plan te brengen.





http://www.eyeon.nl