Nieuw verschenen: Handboek Neurofeedback bij ADHD

14/10/2010 12:49

Brainclinics

Nijmegen, 14 oktober 2010 - Neurofeedback is een sterk opkomende behandeling die in Nederland steeds meer toegepast wordt. Recent onderzoek heeft laten zien dat neurofeedback voor de behandeling van ADHD als een bewezen effectieve behandelmethode gezien kan worden.

Dit is het eerste boek van Nederlandse bodem dat een praktische handleiding is voor Neurofeedbacktherapie bij ADHD. Dit boek geeft een overzicht van wat ADHD precies inhoudt op klinisch, neuropsychologisch en neurofysiologisch gebied. Verder wordt in dit boek beschreven hoe neurofeedback als behandelmethode bij ADHD wordt toegepast. Tevens worden kort de toepassingen en resultaten van neurofeedback bij epilepsie en autisme aangestipt. Als men dit boek heeft gelezen, is men op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen van neurofeedback bij ADHD.

Het handboek is bedoeld voor professionals die zich willen verdiepen in neurofeedback en de toepassing ervan, en voor degenen die geĂŻnteresseerd zijn in de neurobiologie, neuropsychologie en behandeling van ADHD. Ook kan dit boek waardevol zijn voor studenten psychologie, geneeskunde en orthopedagogiek.

Aan het Handboek Neurofeedback bij ADHD, onder redactie van Martijn Arns, heeft een breed team van experts en onderzoekers meegewerkt, te weten: Jan Buitelaar, Else Dahmen, Johan Fekkes, Willem Fonteijn, Berrie Gerrits, Mirjam Kouijzer, Ger Loots, Jan de Moor, Derk Mulder, Peter van Nunen, Ben Reitsma, Sabine de Ridder, Dagmar Timmers, Dorothea Timmers-Huigens en Roland Verment. Het voorwoord is geschreven door Joel Lubar, die in 1976 over de eerste toepassing van Neurofeedback bij ADHD publiceerde.

Handboek Neurofeedback bij ADHD

Martijn Arns (red.)

ISBN 978 90 8850 107 4

Uitgever: SWP Amsterdam

Gebonden

264 pagina's

Verkrijgbaar bij o.a. Brainclinics en uw boekhandel

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.brainclinics.com/