UMC St Radboud


Dr. Luuk Hilbrands benoemd tot hoogleraar Klinische en experimentele niertransplantatie
14-10-2010

Dr. L.B. (Luuk) Hilbrands (De Meern, 1962) is met ingang van 1 oktober 2010 benoemd tot hoogleraar bij het UMC St Radboud met als leeropdracht Klinische en experimentele niertransplantatie.

De heer Hilbrands studeerde van 1979 tot 1986 geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Aansluitend volgde hij van 1986 tot 1996 de opleiding interne geneeskunde en specialiseerde hij zich in de nefrologie. In 1996 promoveerde Hilbrands op onderzoek naar de werking van afweeronderdrukkende therapie na niertransplantatie. Sindsdien is hij als staflid verbonden aan de afdeling nierziekten. In 2001 - 2002 volgde hij een postdoctoraal research fellowship bij de afdeling Tumorimmunologie van de Radboud Universiteit. In 2007 werd hij geregistreerd als klinisch immunoloog.

Sinds 2006 is dr. Hilbrands universitair hoofddocent experimentele transplantatie en vanaf 2009 is hij hoofdonderzoeker of Principal Investigator in het UMC St Radboud.

Dr. Hilbrands was en is projectleider van verschillende onderzoeken op het gebied van orgaantransplantatie, onder andere in samenwerking met de Nierstichting Nederland, en farmaceutische bedrijven zoals Astellas, Roche en Novartis. Hilbrands is onder meer lid van Eurotransplant Kidney Advisory Commitee, bestuurslid van de Nederlandse Transplantatie Vereniging en bestuurslid van het stafconvent UMC St Radboud.