Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 14-10-2010

Minderjarige in kraag gevat na winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een bijouteriewinkel in de Heuvelstraat een 16-jarig meisje uit Baexem aangehouden voor
winkeldiefstal. Een medewerkster zag dat ze diverse goederen in haar kleding stopte en de winkel wilde verlaten. Bij de uitgang sprak de medewerkster haar aan. Op dat moment poogde het meisje de benen te nemen wat door het personeel voorkomen kon worden. De politie werd gewaarschuwd die de 16-jarige meenam naar het bureau. In haar kleding had ze 28 sieraden gestopt die een waarde van 170 Euro
vertegenwoordigde.

TILBURG - Bij een supermarkt aan het Korvelplein liep gistermiddag een 48-jarige Tilburger tegen de lamp toen hij goederen weg wilde nemen. Het personeel stak daar een stokje voor en informeerde de politie. Agenten herkenden de man als zijnde een bekende veelpleger. Hij is, volgens protocol op het bureau in verzekering gesteld.

Ex-client bedreigt medewerker en vernielt fiets

TILBURG - De politie heeft gisteren een 47-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor bedreiging en vernieling. De man, die in het verleden in een hulpverleningstraject zat zocht gistermiddag rond 12.30 uur in de Bisschop Bekkerslaan contact met medewerkers daarvan. Tussen hem en een medewerker ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte woordelijk de medewerker bedreigde. Nadat hem de deur gewezen was pakte hij de fiets van de hulpverlener die buiten gestald stond en gooide deze tegen de deur van het pand. De politie werd geïnformeerd die een onderzoek instelde. De agenten troffen de verdachte op het Stadhuisplein aan waar hij aangehouden werd.

Auto buit bij woninginbraak

BERKEL-ENSCHOT - Bij een woninginbraak in een woning aan de St. Josephstraat hebben de daders onder andere een auto buit gemaakt. Het gaat om een Volkswagen Touran (zwart) met het kenteken 03-NGV-1. Het voertuig staat landelijk gesignaleerd.

Tussen gisteravond 22.00 uur en vanmorgen 07.00 uur lukte het inbrekers om via de voordeur van de woning het pand binnen te komen. De bewoners waren op dat moment thuis. Uit de woning werden onder andere
autosleutels buit gemaakt. De auto die bij de woning geparkeerd stond is meegenomen.

Politie zoekt getuigen van mishandeling

TILBURG - De politie onderzoekt een mishandeling die op woensdag 06 oktober jl. plaats vond in de Leenherenstraat waarbij een 21-jarige Tilburgse vrouw het slachtoffer werd. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer liep die dag rond 16.45 uur door de Leenherenstraat in de richting van de kruising met de Vendelierstraat. Daar wilde ze de straat overteken. Op dat moment stond er bij de kruising een auto stil. In het voertuig zat naast de bestuurder een vrouw. Tijdens het oversteken trok de auto op. Het slachtoffer schrok en maakte een opmerking. Tussen haar en de bijrijdster van de auto ontstond een woordenwisseling waarbij de bijrijdster het slachtoffer op straat mishandelde. De Tilbugse liep daarbij een hersenschudding en kneuzingen op. Na de mishandeling stapte de vrouw terug de auto in waarna het voertuig wegreed.

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die iets meer kunnen vertellen over het incident. Zij worden verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Gevel ontzet na 'plofkraak' op geldautomaat

UDENHOUT - De politie onderzoekt een 'plofkraak' die afgelopen nacht plaats gevonden heeft op een geldautomaat op het Tongerloplein.

Omwonenden hoorden rond 04.00 uur een harde knal. De automaat raakte door een ontploffing ontzet. Er werd vermoedelijk geld buit gemaakt. De gevel, waarin de geldautomaat bevestigd was, raakte beschadigd. Diverse politie-eenheden reageerden op de melding en zetten de omgeving af. Dit leidde (nog) niet tot de arrestatie van de onbekende daders. De politie stelt een uitgebreid (sporen-) onderzoek in.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 14-10-2010 12:56 | © Regio Midden en West Brabant |