Meer dan een half miljoen senioren opgeleid

14/10/2010 13:25

SeniorWeb

UTRECHT - Voor veel senioren is starten met internet een hoge drempel. Inmiddels heeft SeniorWeb, dat met haar vrijwilligersnetwerk computercursussen en ondersteuning biedt, in haar Leercentra meer dan 500.000 senioren opgeleid op het gebied van computer en internet.

SeniorWeb heeft circa 400 cursuslocaties (www.seniorweb.nl/leercentra) verspreid door het hele land waar enthousiaste vrijwilligers lesgeven. Alle docenten zijn op latere leeftijd aan de slag zijn gegaan met de computer. Zij kennen de vragen en behoeften van late beginners en leren vijftigplussers in hun eigen tempo met de computer en internet omgaan. Het cursusaanbod varieert van een basiscursus computer- en internetgebruik, een cursus internetbankieren of digitale fotobewerking tot workshops computerbeveiliging.

Vrijwilligers bij SeniorWeb hebben de uitdagende taak om senioren met uiteenlopende computervaardigheden zo goed mogelijk te bedienen. Hen te informeren, motiveren en inspireren zodat zij uiteindelijk hun vaardigheden verbeteren op de digitale weg. Inmiddels hebben ruim 500.000 senioren, prille beginners of meer ervaren computeraars, met succes een cursus afgerond.

Dat deze senioren-leren-senioren methode werkt, blijkt uit het enorme aantal cursisten dat SeniorWeb sinds haar bestaan heeft mogen verwelkomen en het groeiende netwerk van vrijwilligers. Vandaag wordt in een SeniorWeb Leercentrum in Goes de 3.000e SeniorWeb-vrijwilliger feestelijk ontvangen.





http://www.seniorweb.nl