Uitgeverij Bert Bakker

'De Bende van Sjako' per direct van de buis

Richard Meijer - De bende van Sjako De nieuwe jeugdserie van de Tros, De Bende van Sjako, is per direct van de buis gehaald. De serie is geïnspireerd het boek Het fort van Sjako van Richard Meijer. De reeks is volgens het NICAM te spannend voor kijkertjes vanaf 6 jaar. De serie zou zelfs het advies 12+ hebben meegekregen. De TROS heeft nu besloten de serie te hermonteren.

Ter gelegenheid van de serie is er ook een nieuw deel van de boekenreeks verschenen, ook De Bende van Sjako genaamd. Als de familie Muller verhuist naar Amsterdam, begint Vincent onheilspellend te dromen. Na de verhuizing komen zijn dromen stuk voor stuk uit. Samen met zijn oudere broer Jacco en hun nieuwe vrienden Samantha, Mo en Marko gaat Vincent op onderzoek uit. De vijf vrienden ontdekken dat zij de afstammelingen zijn van Sjako en zijn bendeleden. Sjako was in de achttiende eeuw de Robin Hood van Amsterdam, die met zijn bende aan de Elandsgracht woonde. Hij heeft in het verleden een schat gestolen van een mysterieuze groep, de Regenten, en deze schat op een geheime plek verborgen. In opdracht van de Regenten onderzoekt een satyr, een wezen dat half mens en half bok is, of de vrienden de uitverkorenen zijn. Kunnen zij de schat terugvinden? De satyr stelt de vrienden op de proef en brengt hen naar verschillende spookplekken in de stad. Van daaruit is er geen weg meer terug...

Richard Meijer (1966) is schrijver, psycholoog en spokenjager. Hij woont aan de rand van Amsterdam, bij een oud moeras. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.