Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost



---

Kansenbeurs: een groot succes

14 oktober 2010

De eerste kansenbeurs in Oost werd donderdag 7 oktober druk bezocht. Op de kansenbeurs maakten de bewoners uit stadsdeel Oost kennis met verschillende organisaties en initiatieven uit de buurt. Ook zette het stadsdeel inburgeraars uit Oost in het zonnetje.

Op de beurs waren kraampjes te vinden met informatie over vrijwilligerswerk in de buurt, sporten in Oost, computerles, kookclubs en nog veel meer. Verder konden de bezoekers actief deelnemen aan sportieve workshops of films kijken over buurtinitiatieven.

Foto: kraam op de kansenbeurs

Fotograaf: Erik Borst

Inburgeren

Het stadsdeel maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal mensen, die onlangs zijn ingeburgerd, een roos aan te bieden. "Ik ben erg blij met het diploma. Nu kan ik werken en alles zelf regelen. Een tip is om goed je huiswerk te doen, dan komt alles goed," vertelt een van de inburgeraars. Tijdens de beurs konden bezoekers zich ook direct inschrijven voor een inburgeringscursus.

Inburgeraars in het zonnetje

Fotograaf: Erik Borst

Workshops

Verder deden de bezoekers actief mee aan verschillende workshops. Zo maakten zij kennis met beweegactiviteiten als `Flow Motion'. Ook de workshop Ouder-Kind Sport en de looptrainingen van stichting Be Interactive trokken enthousiaste deelnemers. En er was nog meer te beleven op het sportieve vlak: bezoekers konden zich onder meer aanmelden voor een sportleiderscursus. Een cursus voor enthousiaste vrouwen en meiden die van het lesgeven in 'sporten en bewegen' hun vrijetijdsbesteding of beroep willen maken. Aanmelden kan nog tot 20 oktober.

Informatie over sportactiviteiten

Fotograaf: Erik Borst

De kansenbeurs is georganiseerd in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Amsterdam en de Taalwijzer.


---