Politie Groningen

Duo bekent zes overvallen op taxichauffeurs

Groningen, 14-10-2010 o De twee Stadjers van 28 en 29 jaar, die gisteren werden aangehouden, hebben bekend dat zij gezamenlijk zes overvallen op taxichauffeurs hebben gepleegd. De verdachten werden woensdag en donderdag uitgebreid gehoord door rechercheurs van het Roofcoördinatieteam.

Tijdens de verhoren bekende het duo dat zij zowel de overval op de taxichauffeur van zaterdag 9 oktober als de vijf overvallen eind 2009 op hun geweten heeft. Ook in deze gevallen waren taxichauffeurs het doelwit van de overvallen.

Zelfde werkwijze

De vijf overvallen in 2009 plaats tussen zaterdag 14 november en zondag 27 december. In alle gevallen pakte één van de verdachten de taxichauffeur van achteren bij de keel, waarna de portemonnee en autosleutels werden afgegeven of afgepakt. De overvallers stapten elke keer in de binnenstad van Groningen in een taxi. Uiteindelijk vond de overval plaats in een aangewezen straat in het westelijke gedeelte van Groningen (Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen).

Motief

De verdachten gaven tijdens het verhoor aan dat ze de overvallen hebben gepleegd om aan geld te komen. Beiden worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij of zij beslist of de Stadjers in bewaring worden gesteld. Beide mannen zijn geen bekenden van de politie. De politie is te spreken over de opheldering van deze zes brutale overvallen. Met de aanhouding van het duo zal de rust in de taxibranche waarschijnlijk terugkeren.