Gemeente Lelystad

Derde sporthal Lelystad komt naast sporthal De Rietlanden

Donderdag 14 oktober 2010

De opdracht voor de realisatie van een derde sporthal in Lelystad is door het college van de gemeente Lelystad neergelegd bij het Sportbedrijf. Dat heeft sportwethouder Willem de Jager meegedeeld tijdens de feestelijke receptie in verband met het 10-jarige bestaan van sportcomplex De Koploper, op 10 oktober. Hiermee is een belangrijke stap gezet om de binnensportcapaciteit in Lelystad op peil te brengen.

Oplossing knelpunten

De sporthal die naast de bestaande sporthal De Rietlanden komt, is meteen ook de grootste van de stad. Meer dan 2.000 m2 sportvloer zal voldoende zijn om de bestaande knelpunten op het gebied van binnensport op te lossen. De sporthal, die tevens de thuisbasis wordt van onder meer Handbalvereniging Lelystad (HVL), basketbalvereniging Flevo Musketiers en de huidige gebruiker Badminton Combinatie Flevoland (BCF), krijgt ook een belangrijke functie voor het voortgezet onderwijs.

Multifunctioneel

De afgelopen jaren heeft de gemeente middels een intensief traject gesproken met verschillende gebruikers en potentiële huurders. Op basis van deze gesprekken is een programma van eisen ontstaan, dat multifunctioneel gebruik van de sportaccommodatie mogelijk maakt. Ook wordt een bestaande gymzaal bij de nieuw te bouwen sporthal betrokken. Uitgangspunt is dat deze wordt ingericht als een permanente turn- en gymvoorziening, waarmee een langgekoesterde wens van Gymnastiekvereniging Lelystad (GVL) uitkomt. De gebruikers zullen gezamenlijk de mogelijkheden onderzoeken om de nieuw te bouwen horecavoorziening in te vullen.

Volop binnensport

Wethouder De Jager geeft aan erg trots te zijn op het resultaat tot nu toe. "Toen bij de voorjaarsnota 2008 middelen beschikbaar werden gesteld voor de derde sporthal, gingen wij nog uit van een sobere sporthal. Na gesprekken met verschillende verenigingen bleek dat een sobere hal onvoldoende was om alle knelpunten op te lossen. Samen met het Sportbedrijf Lelystad zijn we op zoek gegaan naar de mogelijkheden. Met elkaar hebben wij die gevonden en hierdoor kan in Lelystad ook de komende jaren weer volop binnen worden gesport." Naar verwachting is de hal in augustus 2012 klaar voor gebruik.

* Impressie multifunctioneel sportcentrum De Rietlanden

Ja