KNHS

Moorlands Totilas verkocht
14 oktober 2010
Edward Gal - Totilas 3

ERMELO (KNHS) - Vandaag 14 oktober 2010 is de KNHS door de heer Cees Visser op de hoogte gesteld van de verkoop van de hengst Moorlands Totilas, die zeer succesvol werd uitgebracht in de internationale dressuursport door Edward Gal. Tijdens de WEG in Kentucky wonnen Gal en Totilas twee gouden individuele medailles en leverden een uiterst belangrijke bijdrage aan de gouden teammedaille, die voor het eerst door een Nederlands dressuurteam op een WK werd gewonnen.

"Wij hebben met treurnis - en dat is zwak uitgedrukt - kennis genomen van de verkoop van Moorlands Totilas naar Paul Schockemöhle. De Nederlandse hippische sport verliest met deze verkoop één van haar topambassadeurs. Aan de andere kant moeten wij begrip hebben voor de situatie dat een eigenaar niet tot in het oneindige nee blijft zeggen tegen biedingen die ons voorstellingsvermogen te boven gaan. Temeer daar het bezit van een toppaard een uiterst risicovolle aangelegenheid is", aldus Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS. De KNHS verwacht dat ondanks de verkoop van Moorlands Totilas Nederland haar toppositie in de internationale dressuurscene zal weten te handhaven. "Met Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival, Imke Schellekens-Bartels met Hunter Douglas Sunrise en Hans Peter Minderhoud met Exquis Nadine houden we een sterk team over, terwijl Edward Gal ook met een paar jonge paarden op weg is naar de Nederlandse top", aldus Van der Heijden.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Onderstaand het persbericht dat vandaag in opdracht voor de heer Cees Visser werd verspreid:

Moorlands Totilas verkocht.
Vandaag hebben eigenaar Cees Visser en dressuurruiter Edward Gal samen bekend gemaakt dat Moorlands Totilas verkocht is aan de internationale paardenhandelaar Paul Schockemöhle (Dld).
De fenomenale dressuurhengst stond continue in de internationale belangstelling. Na de topprestatie op de Wereldruiterspelen in Kentucky (driemaal goud) is besloten de levende dressuurlegende te laten gaan. Met dubbele gevoelens brengen wij dit vandaag naar buiten. Wij hadden liever gewacht tot alles afgerond was met betrekking tot de verkoop maar de koper is vandaag naar buiten getreden zodat wij niet wilden achterblijven met dit nieuws.
De afgelopen 2 jaren zijn voor ons een roes geweest waarin we keer op keer genoten hebben van Edward en Moorlands Totilas. Het is voor ons na Kentucky onmogelijk gebleken de interesse in Moorlands Totilas te weigeren. Het punt is nu dan ook gekomen dat wij in goed overleg met elkaar besloten hebben Moorlands Totilas te laten gaan. De Wereld Ruiter Spelen in Kentucky waren zowel emotioneel als sportief het absolute hoogtepunt. Voor ons was de beslissing zeker niet gemakkelijk maar na alle sportieve hoogtepunten en drie gouden medailles in Kentucky moet je het geluk niet tarten. Wij zijn dan ook van mening dat dit het juiste moment van verkopen is, aldus Cees Visser Het is voor mij erg onwerkelijk dat Moorland Totilas weggaat. Vanaf het eerste moment dat ik hem reed wist ik dat het een once in a lifetime paard is. Natuurlijk wist ik dat er continue veel belangstelling was maar dat het zo snel zo gaan had ik niet verwacht. Ik begrijp de beslissing van Moorland maar verdrietig ben ik wel, aldus Edward Gal. Voor Edward is het natuurlijk niet gemakkelijk. Dankzij zijn talent en inzet is Moorlands Totilas het fenomeen geworden dat hij is. Toen we indertijd Moorlands Totilas kochten en Edward hem ging rijden konden we nooit vermoeden dat het zon topcombinatie zou worden. Samen hebben zij een nieuwe dimensie aan de dressuur toegevoegd. Als eersten zijn zij boven de 90% score gekomen! We gaan een nieuwe weg in slaan en nieuwe uitdagingen liggen in het verschiet. Wij hebben in het verleden reeds geïnvesteerd in talentvolle paarden en zullen dit in de toekomst absoluut blijven doen. Edward blijft voor ons een topruiter die wij de komende jaren blijven voorzien van potentiële toppaarden., aldus Cees Visser.

Foto Edward Gal en Totilas door: www.melissen.net