Gemeente Haren

Uitbreiding parkeercapaciteit P+R Haren

14/10/2010

Het transferium in Haren, of beter gezegd P+R Haren, is vanaf het begin een groot succes. De huidige 385 parkeerplaatsen kunnen niet meer aan de vraag voldoen. Vrijwel dagelijks is het terrein meer dan vol. Ongetwijfeld speelt een goede en snelle busverbinding met de binnenstad van Groningen hierbij een belangrijke rol. De provincie Groningen, de gemeente Groningen, de gemeente Haren en het OV-bureau hebben daarom het initiatief genomen om de capaciteit uit te breiden.

Aan de noordzijde van de Vondellaan, tegenover het bestaande P+R, stelt de gemeente Haren tijdelijk grond beschikbaar. Hier wordt een parkeerterrein aangelegd voor ca. 300 auto's. Dit terrein maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan bedrijvenpark Nesciopark. Voor realisering van het project stellen de Provincie Groningen (RSP-gelden) en de Regio Groningen-Assen gezamenlijk een bedrag van een miljoen beschikbaar. Het streven is om nog voor de zomer volgend jaar het nieuwe parkeerterrein in gebruik te nemen.

In de toekomst is een doorgroei naar totaal ca. 1500 parkeerplaatsen niet ondenkbaar. Zeker in verband met de bereikbaarheidsproblematiek van de stad Groningen ten tijde van de aanleg Zuidelijke Ringweg. Of en op welke manier hier invulling aan kan worden gegeven, hangt ondermeer af van de verdere ontwikkeling van het Nesciopark.