Gemeente Ermelo


Rioolrenovatie in Ermelo

De komende weken wordt het riool in de bebouwde kom van Ermelo gerenoveerd. Dit gebeurt door middel van een vernieuwde techniek, de zogenaamde "kousmethode". Bij deze methode wordt een flexibele kous, geïmpregneerd met hars, in het riool getrokken. Met behulp van waterdruk wordt de kous strak tegen de binnenkant van de rioolbuis geperst. Daarna wordt het water verwarmd tot 80 C. Zo ontstaat aan de binnenkant van het riool een nieuwe harde laag van polyester. Na enkele uren wordt het hete water uit het riool gepompt. Vervolgens worden de huisaansluitingen open gemaakt en is het riool weer gebruiksklaar.

Verkeer
Door deze methode wordt overlast tot een minimum te beperkt. Het is niet meer nodig om te graven en hele straten open te breken. De firma Insituform voert de werkzaamheden uit vanaf 11 oktober tot en met 19 november. Tijdens deze periode worden indien nodig straten gedeeltelijk afgezet en het verkeer omgeleid.

Gaslucht?
Het kan zijn dat tijdens de werkzaamheden een lichte geur wordt waargenomen die lijkt op `gaslucht'. Deze geur wordt veroorzaakt door de polyesterhars(styreen), een van de bestanddelen die nodig is om de kous in het riool hard te maken. Styreen is al bij zeer lage concentraties te ruiken en is onder deze omstandigheden niet schadelijk voor uw gezondheid.