Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout, 14-10-2010

Bewoner aangehouden na aantreffen drogerij

OOSTERHOUT - DE politie heeft vanmorgen in een zolderkamer van een woning aan de Regentendam een hennepdrogerij aangetroffen. Agenten waren in de woning belast met een andere zaak. Tijdens het onderzoek in het pand troffen ze op de zolderverdieping een afgesloten ruimte aan. In die ruimte vonden te zakken en droogrekken met hennep. De 35-jarige bewoner mocht mee naar het bureau. De hennep is in beslag genomen.

Politie ontmantelt in werking zijnde hennepkwekerij

DONGEN - De politie heeft gisteren in een woning aan de
Wilhelminastraat een in werking zijnde kwekerij ontmanteld. De kwekerij huisveste 280 planten. De stroomtoevoer bleek na onderzoek illegaal te zijn afgetapt. Een 46-jarige vrouw uit Varna en een 27-jarige man uit Oosterhout zijn aangehouden. De planten en de kwekerijbenodigdheden werden in beslag genomen.

DONGEN - De politie heeft gisteren een 66-jarige man uit Dongen aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Aanleiding daartoe was het aantreffen van een hennepkwekerij bij hem in de woning in de Wagenmaker. De kwekerij huisveste 120 planten. De planten en
benodigdheden zijn in beslag genomen. Onderzoek wees uit dat ook in deze woning de energie illegaal is afgetapt.

Viertal betrapt tijdens het knippen van hennep

WAALWIJK - De politie heeft gisterochtend in een schuur bij een woning aan de President Steijnstraat de 53-jarige bewoner en drie mannen van 43 tot 48 jaar, uit Drunen, Sprang-Capelle en Waalwijk aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De politie kreeg de tip dat de bewoner van het pand zich bezig zou houden met hennep. Agenten die ter plaatse arriveerden roken een sterke henneplucht afkomstig vanaf de achterzijde van de woning. In de schuur stuitten ze tegen een afgesloten ruimte. Op aankloppen werd de deur door het viertal geopend. In de ruimte zagen de agenten gedroogde hennep en een knipapparaat liggen. Het viertal mocht mee naar het bureau.

Automobilist gewond bij verkeersongeval

WAALWIJK - Bij een verkeersongeval gistermiddag op de
Midden-Brabantweg, raakte een 19-jarige automobilist uit Tilburg gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een nacht voor observatie werd opgenomen.

De automobilist reed rond 16.30 uur met zijn auto vanaf het
industrieterrein de Midden-Brabantweg op. Hij had daarbij een bestelbus die bestuurd werd door een 28-jarige Tilburger over het hoofd gezien. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij de auto in de flank aangereden werd.

Tweemaal brand in dezelfde woning

GILZE - Tot tweemaal toe is er vannacht brand uitgebroken in een woning aan de Voortstraat. Er raakte bij de branden niemand gewond. De buren werden ten tijden van beide branden verzocht de woning te verlaten. De politie stelt een onderzoek in.

De eerste melding van een brand in een woning kwam kort na middernacht binnen. De hulpdiensten spoedden zich ter plaatse. De brandweer bestreed het vuur en de politie stelde een onderzoek in. De bewoonster was niet in de woning aanwezig. Omdat de politie mogelijke
brandstichting niet uitsluit werd de woning onder bewaking gesteld. Tegen 06.00 uur brak er opnieuw brand uit in het dak van het pand. Voor de twee keer moesten de aangrenzende buren hun huis verlaten en bedwong de brandweer het vuur. De politie stelt een technisch onderzoek in de woning in.

Auteur: Desirée brabers

Laatst gewijzigd 14-10-2010 14:41 | © Regio Midden en West Brabant |