Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Herfstvakantie: activiteiten voor kinderen

14 oktober 2010
In de herfstvakantie worden er op verschillende plekken in het centrum leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Het Marnix

Zwembad Het Marnix heeft in de herfstvakantie dagelijks van 13.00 tot 15.00 uur een recreatief jeugdblok met de Haaienboot. Ook is er elke dag een zogeheten `clinic', waarbij kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar iets kunnen leren rond een bepaald thema; er zijn clinics reddend zwemmen, snorkelen, zwemmen met een bal, wereldzwemslagen, zwemslag techniekverbetering en vlinderslag. Op vrijdagavond is er tussen 20.00 en 21.30 uur bovendien discozwemmen voor kinderen tot 14 jaar (A-diploma verplicht).

Sporten en spelen

Sporthal Oostenburg organiseert een Sportinstuif op dinsdag, woensdag en donderdag. Op die dagen zijn er tussen 13.00 en 15.30 uur verschillende activiteiten te doen zoals voetballen, badmintonnen, skaten, springkasteel, tennis en nog veel meer. De Sportinstuif is gratis.

Verder organiseert het sport- en spelteam van SCIANDRI in de herfstvakantie diverse activiteiten in de buitenlucht: op pleinen en speeltuinen kunnen kinderen lekker voetballen, tennissen, basketballen en nog veel meer sporten doen. Ook deze activiteiten zijn gratis. Kijk hier voor de precieze locaties en tijden.

In Sportzaal Het Marnix wordt deze week bovendien op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 13.00 en 15.30 uur een herfstinstuif gehouden. Kinderen van 6 t/m 14 jaar kunnen gratis diverse sporten beoefenen, springen op het luchtkussen, klimmen op de klimmuur of meedoen met het zeskamp. En in de creatieve ruimte kan worden geknutseld met pompoenen, herfstbladeren en andere elementen, alles rondom het thema herfst.

Thriller

In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 oktober worden zoveel mogelijk mensen uitgenodigd met elkaar te dansen op het wereldberoemde nummer van Michael Jackson. Wereldwijd vinden deze nacht recordpogingen plaats; die in Amsterdam vindt plaats in Het Marnix. Alle Zombies zijn welkom; voorafgaand aan het evenement kan er, eveneens in Het Marnix, nog op de pasjes worden geoefend in een workshop: op zaterdagavond 23 oktober van 21.30 tot 23.30 uur. Ook mensen met twee linkervoeten zijn van harte welkom. Meer over deze Thriller-dans op www.hetmarnix.nl.

Meer informatie over de verschillende activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie vindt u op www.centrum.amsterdam.nl. Of kijk op www.sciandri.com en www.hetmarnix.nl.

Links:

www.hetmarnix.nl
www.sciandri.com

---