Politie Groningen

Politie zoekt nog steeds naar verdachten van fietsdiefstal

Groningen, 14-10-2010 o De politie in Groningen is nog steeds op zoek naar de verdachten van een fietsdiefstal in Groningen. De politie plaatste eind augustus 2010 de beelden van de fietsdiefstal op haar YouTubekanaal.

Op de beelden is te zien hoe een meisje een afgesloten fiets wegneemt, terwijl een jongen bij haar in de buurt is. De diefstal vond plaats op dinsdag 22 juni 2010, om 17.49 uur, voor een winkelpand aan de Nieuwe Kijk Int Jatstraat in Groningen.

Duidelijke beelden

Op de beelden is de diefstal duidelijk vastgelegd. Te zien is dat een jongen en een meisje langs de fiets lopen. De jongen bekijkt het slot, waarna het meisje vervolgens in de winkel kijkt of er klanten te zien zijn. Als dat niet zo is, probeert ze het slot van de fiets open te maken. Dit lukt niet, waarna ze de fiets optilt en ermee wegloopt, buiten bereik van de camera.

Graag tips

De politie heeft tot nu toe nog geen reacties binnengekregen die geleid hebben naar de aanhouding van beide verdachten. De politie wil daarom graag in contact komen met iedereen die het meisje of de jongen herkennen of aanvullende informatie hebben. Dat kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of eventueel via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Klik hier om de beelden te bekijken.