Uitgeverij Bert Bakker

Prometheus verwerft vertaalrechten Jacobson
Howard Jacobson Uitgeverij Prometheus heeft de Nederlandse vertaalrechten verworven voor The Finkler Question van Howard Jacobson, de verrassende, maar terechte winnaar van de Man Booker Prize 2010. The Finkler Question is een scherpe, geestige en tegelijk droevige roman over wat het betekent om joods te zijn in deze tijd. Het boek gaat over een voormalige BBC-medewerker, Julian Treslove, en zijn twee joodse vrienden. Als Treslove op straat in elkaar wordt geslagen, verandert dat zijn levensbeeld, zijn zelfbeeld, en zijn beeld van vriendschap. In de Engelse pers werd het boek het ultieme boek over vriendschap genoemd.
The Finkler Question verschijnt in januari 2011 bij Prometheus in de vertaling van Barbara de Lange.

Howard Jacobson werd in 1942 geboren in Manchester en schreef verschillende zeer goed ontvangen romans. Hij stond reeds tweemaal op de longlist van de Man Booker Prize. Hij heeft ook een wekelijkse column in The Independent.

De Man Booker Prize is de belangrijkste literaire prijs uit het Engelse taalgebied en wordt jaarlijks uitgereikt aan een auteur uit een van de landen van het Britse Gemenebest en Ierland voor een door hem of haar geschreven roman. De winnaar ontvangt 50.000 pond.