Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Grote fouilleeractie Dordtselaan

De Dordtselaan moet veiliger, daar is iedereen het over eens. Afgelopen weekend werd een grootscheepse fouilleeractie gehouden. Dit is onderdeel van een pakket aan maatregelen om de veiligheid in de straat te verhogen.

De fouilleeractie, waarbij 35 agenten werden ingezet, leverde drie aanhoudingen op. Twee personen hadden een mes op zak en een ander was in het bezit van drugs. Naast fouilleeracties is er de komende periode verscherpt toezicht op de laan door politie en Stadstoezicht. Ook komt er meer cameratoezicht en gaat Roteb extra schoonmaken.

Een ander belangrijk wapen in de strijd tegen onveiligheid op de Dordtselaan is het in kaart brengen van de belangrijkste overlastgevers. Hierbij worden overlastgevende personen individueel en één voor één benaderd en bijvoorbeeld begeleid naar een opleiding of een vaste baan. Uiteraard worden overlastgevers direct in de kraag gevat zodra overlastgevend gedrag wordt waargenomen.

Bij de aanpak van de straat, die de grens tussen de twee deelgemeenten vormt, werken Feijenoord en Charlois zij aan zij. In april ondertekenden zij een convenant waarin bepaald is dat er voortaan volgens een gezamenlijk plan wordt gewerkt.

(foto Jan van de Ploeg)