Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Het Nassauhavenpark gaat er leuker uitzien

Het Nassauhavenpark ligt er momenteel vrij saai bij. Het terrein is voornamelijk beplant met gras en bomen, maar het kan beter. Bijvoorbeeld door er een slingerend pad aan te brengen, een nieuwe bomenstructuur en kaden. In het inrichtingsplan (IP) wordt dit allemaal opgenomen.

Bewoners uit de omgeving van het Nassauhavenpark zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst over dit IP, op dinsdag 19 oktober, in de Nieuwe Persoonhal, Persoonsdam 139, van 19.30 tot 21.30 uur.

Kop van Feijenoord
Het Nassauhavenpark is onderdeel van het herontwikkelingsproject Kop van Feijenoord. Onlangs heeft het bestuur van deelgemeente Feijenoord het Programma van Eisen (PvE) voor de herinrichting van deze locatie vastgesteld. In het PvE staat tot in detail wat de wensen en eisen zijn voor het opnieuw inrichten van het park.

De volgende stap is het IP. Bewoners van de wijk Feijenoord worden gevraagd mee te denken bij het maken van dit plan. Het IP wordt daarna verder uitgewerkt.

Enquête
Op 30 november 2009 is op een bijeenkomst met een aantal bewoners uit de wijk Feijenoord (verenigd in de zogenoemde Klankbordgroep) de uitslag gepresenteerd van de enquête en een onderzoek uitgevoerd door het Bureau voor Ruimtelijke Ordening (BRO). BRO vindt het een goede zaak dat het Nassauhavenpark opnieuw wordt ingericht als een rustig en groen wijkpark. Het nemen van voorjaarsmaatregelen -intussen uitgevoerd- in de aanloop naar het 'grotere werk' is toen ook voorgesteld. In het huidige PvE zijn zaken meegenomen, zoals aandacht voor verplaatsing van de speeltuin naar Nassauhavenpark en aandacht voor het Van Waningpand.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de project-/programmamanager van de wijk Feijenoord, John den Broeder, via (010) 291 60 56.