Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 14 oktober

Alkmaar, 14-10-2010 o 15.00 uur

Politie NHN twittert om burger te betrekken bij opsporing

Alkmaar, donderdag 14 oktober

Je loopt op straat en ziet opeens twee mannen voorbij rennen. Je weet niet wat er aan de hand is en loopt gewoon door. Het kan zijn dat je zonder het te beseffen iets hebt gezien, waar de politie in geïnteresseerd is. Een stukje belangrijke informatie waarmee een misdrijf kan worden opgelost. Daarom zet politie Noord-Holland Noord sinds kort Twitter in, zodat u weet wat er in uw omgeving gebeurt. En kunt meehelpen de daders op te sporen!

Politie Noord-Holland Noord zet Twitter bijvoorbeeld in bij overvallen en bij vermissingen. Maar ook bij andere ernstige zaken zoals bosbranden kan Twitter worden ingezet. Inmiddels zijn er vier berichten verstuurd. Op deze berichten zijn al verschillende reacties gekomen.

Ook voor mensen die graag op de hoogte willen blijven van actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen is Twitter het aangewezen medium. Dagelijks kunt u op het Twitteraccount politieNHN berichten verwachten en wordt u via Twitter ook op de hoogte gehouden van de persberichten die het korps dagelijks verstuurt.

De politie wil natuurlijk graag zo veel mogelijk volgers hebben om de kans op het oplossen van een zaak te vergroten. De inwoners van deze regio zijn tenslotte de ogen en oren op straat. Ook aanmelden? Dat kan via het account politieNHN.

Poging beroving: getuigen gezocht

Hoorn, woensdag 13 oktober

Woensdagavond is op de Nieuwe Steen gepoogd een 36-jarige man uit Barsingerhorn te beroven. De man had net geld gepind in het pinhokje van een bank en wilde naar buiten lopen. Hem werd echter de doorgang versperd door een man, waardoor hij niet naar buiten kon. De man gaf aan dat het om een beroving ging. Hij had een lifehammer in zijn hand. Het slachtoffer gaf hem een duw en rende weg. Een collega van het slachtoffer kwam net aanfietsen en belde de politie. De man ging er op zijn gemak vandoor in de richting van het tankstation.

De verdachte was tussen de 29 en 34 jaar oud, 1.75 tot 1.80 lang, had een lichtblonde stoppelbaard en sprak met een plat accent. Hij droeg een grijze sweater met capuchon.

Aangezien er rond 20.00 uur veel mensen gebruik maken van de pinautomaat op de Nieuwe Steen moeten er getuigen zijn van deze poging tot beroving. Het kan zelfs zo zijn dat de man meerdere mensen heeft geprobeerd te belagen. Bent u slachtoffer geworden van deze man of bent u getuige geweest? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vernieling garnalen

Den Oever, woensdag 13 oktober

Op woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur werd een grote partij garnalen vernield door deze te besprenkelen met dieselolie. De daders zijn ontkomen. De politie zoekt getuigen.

Op de Rijksstraatweg in Den Oever werd een vrachtwagen, waarmee de garnalenvangst van twee vissersboten werd vervoerd naar Zoutkamp, klemgereden. De bestuurder werd ongemoeid gelaten, maar de lading werd uit de vrachtwagen gehaald, op het wegdek gegooid en overgoten met diesel. Aan de actie werd deelgenomen door ongeveer twintig personen die direct na de vernieling er vandoor gingen.

Aanleiding voor de vernieling zou zijn dat de benadeelden zich niet zouden hebben gehouden aan prijsafspraken.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Wieringerwerf, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

Hennepkwekerij

Den Helder, woensdag 13 oktober

Op woensdagmorgen omstreeks 08.00 uur stelde de politie een onderzoek in in een woning aan de Binnenhaven in Den Helder. In de woning werd een hennepplantage aangetroffen met 112 planten. De planten en de benodigde apparatuur (lampen, filters ed.) werden in beslag genomen. Twee bewoners werden aangehouden. Het gaat om een 49-jarige man en een 40-jarige vrouw.

Naast de hennep werden ook een personenauto en een motorfiets in beslag genomen, omdat deze mogelijk zijn gekocht met de opbrengst van de hennepteelt.

Vervelende klant

Castricum, donderdag 14 oktober

Op donderdagmorgen omstreeks 00.50 uur hield de politie een 24-jarige Amsterdammer aan op de Stationsweg in Castricum. De man wilde met een taxi naar Amsterdam gebracht worden. Omdat hij niet vooraf kon betalen, wilde de chauffeur hem niet wegbrengen. De verdachte weigerde echter de taxi te verlaten. Met veel moeite kon de man door de politie uit de taxi worden verwijderd. Vervolgens begon hij de politiemensen te beledigen en te bedreigen, klom op de motorkap van de politieauto, ging hier zitten en weigerde vervolgens van deze auto af te komen.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten.

Gestolen brommer

Opmeer, woensdag 13 oktober

Op woensdagavond hield de politie een 17-jarige jongen uit Opmeer aan op de Breestraat in zijn woonplaats. De politie controleerde de verdachte, die onderdeel uitmaakte van een groepje brommerrijders. De bromfiets bleek bij controle mogelijk van diefstal afkomstig te zijn. De kentekenplaat was verwijderd en ook het framenummer was onleesbaar gemaakt. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen.

Den Helder, woensdag 13 oktober

Op woensdagmiddag om 14.30 uur werd een 17-jarig meisje uit Den Helder in haar woonplaats op de Timorlaan aangehouden wegens heling van een snorfiets. Het meisje werd gecontroleerd omdat zij over een voetpad reed. Vervolgens bleek de verdachte geen geldig rijbewijs te hebben. Controle van de bromfiets wees uit dat deze als gestolen stond geregistreerd. Het meisje werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De snorfiets werd in beslag genomen.

Goedkope cocaïne

Alkmaar, woensdag 13 oktober

Cocaïne scoren voor slechts 50 cent is natuurlijk erg goedkoop. Toch had de 45-jarige koopster het liever niet gehad. De vrouw kocht in een winkel in Alkmaar een paar okras. Kosten: 50 cent per stuk. Toen ze er thuis eentje open sneed, kwam er een klein pakje met wit poeder uit. Vermoedelijk gaat het hier om cocaïne. De vrouw nam meteen contact op met de politie, die vervolgens de winkelier ondervroeg. Deze had de okras bij de groothandel gekocht. Dat hij iets met de drugs te maken heeft lijkt onwaarschijnlijk. Of om het met zijn eigen woorden te zeggen: Als ik een okra met cocaïne voor 50 cent verkoop, dan wordt de winstmarge wel erg klein.

Val van ladder

Den Hoorn, woensdag 13 oktober

Op woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur viel een 55-jarige man uit Den Burg van een ladder op de Noorderhaaks in Den Hoorn. De man was bezig met een schildersklus en viel van ongeveer vijf meter naar beneden. De man werd met nog onbekend letsel per traumaheli overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.

Niet voor niets gordel verplicht

Medemblik, woensdag 13 oktober

Dat een autogordel er niet voor niets is bemerkte een 19-jarige vrouw uit Medemblik op hardhandige wijze. Het slachtoffer reed als passagier mee in een oldtimer personenbusje. Op de rotonde in de Randweg in Medemblik leunde zij tegen het portier aan. Door de druk ging deze open en viel het slachtoffer er uit. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Drank

Egmond aan Zee, donderdag 14 oktober

Op donderdagmorgen omstreeks 01.35 uur werd op de Voorstraat in Egmond aan Zee een 22-jarige man uit Egmond aan den Hoef in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 565 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve zes maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Stopstreep

Schagen, donderdag 14 oktober

De Spreeuwenlaan in Schagen in een verkeersgevaarlijke plaats. Vandaar dat er op de kruising met de Menisweg een stopstreep is geplaatst. De politie controleert regelmatig op deze plaats. Op donderdagmorgen bleken elf bestuurder de stopstreep te negeren en door te rijden. Dit betekende voor hen een bekeuring.