Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Ondernemersenquête Provincie Limburg

Bestrijding van winkelcriminaliteit

Ondernemersenquête Provincie Limburg

14/10/2010

In Limburg werkt men aan een visie op de toekomstige ontwikkeling van de detailhandel in Limburg. De begeleidingscommissie (waarin o.a. het HBD) roept ondernemers in Limburg op om vooral de enquête in te vullen.

Adviesbureau BRO stelt in opdracht van de Kamer van Koophandel en Ondernemend Limburg een visie op voor de toekomstige ontwikkeling van de detailhandel in Limburg. Het initiatief wordt mede ondersteund door de Provincie Limburg. Bij de totstandkoming van de visie zijn vele partijen betrokken. Er is een brede begeleidingscommissie samengesteld, bestaande uit vertegenwoordigers namens de Kamer van Koophandel Limburg, Ondernemend Limburg, MKB Limburg, Hoofdbedrijfschap Detailhandel, provincie, regio's, gemeenten en marktpartijen.

Gezien de Euregionale ligging, de bevolkingskrimp en vergrijzing en actuele trends aan de aanbodzijde, zoals schaalvergroting en de kleine kernenproblematiek, is het ontwikkelen van een toekomstbeeld een uitdagende opgave. Het beoogde resultaat is een breed gedragen visie voor een termijn van 5 à 10 jaar. Op basis van deze visie willen we tevens handvaten bieden voor het toekomstig detailhandelsbeleid van provincie, regio's en gemeenten.

De opdrachtgevers hebben een belangrijke rol weggelegd voor de inbreng van de ondernemers in de provincie Limburg. Middels een specifieke ondernemersenquête krijgt u de kans om uw kennis en visie in te brengen. De enquête gaat o.a. in op het economisch functioneren, het toekomstperspectief en op de visie en de trends voor de detailhandelsstructuur in Limburg.