Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 14 oktober 2010

Hogeschool van Amsterdam krijgt rector

Gepubliceerd op 14 oktober 2010

De Hogeschool van Amsterdam krijgt een rector. Daarmee wordt een bestaande vacature vervuld en het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) uitgebreid naar vier leden. Dat hebben de Raden van Toezicht van beide instellingen besloten. De raad is tevens voornemens de aanstelling van rector magnificus Dymph van den Boom van de UvA na afloop van haar huidige termijn te verlengen met een nieuwe periode van vier jaar.

`Deze bestuurssamenstelling past bij de koers van de UvA en HvA voor de komende jaren', licht Niek Urbanus, voorzitter van de Raad van Toezicht, toe. De universiteit en de hogeschool nemen samen hun verantwoordelijkheid voor de grote en heterogene studentenpopulatie in Amsterdam en omgeving. Beide instellingen hebben hun specifieke kenmerken en kwaliteiten. Die gaan zij in de komende jaren versterken en uitbreiden. De toegevoegde waarde van de samenwerking tussen UvA en HvA schuilt in het feit dat het onderwijsaanbod complementair is en in goede afstemming tussen het praktijkgerichte onderzoek aan de HvA en het wetenschappelijk onderzoek aan de UvA. Daarnaast benutten beide instellingen samen de voordelen van gemeenschappelijke bedrijfsvoering. Dat zijn belangrijke thema's in de toekomstvisie en de nieuwe instellingsplannen 2011-2014.

Bij deze koers past een College van Bestuur met vier leden, met een rector HvA naast de rector magnificus UvA. De rector van de HvA neemt de portefeuilles onderwijs, onderzoek, HRM en internationalisering bij de HvA voor zijn of haar rekening. De rector werkt daarin nauw samen met de rector magnificus van de UvA.

De werving van een rector HvA gaat binnenkort van start, nadat de Raad van Toezicht de adviezen over het profiel ontvangen heeft van de medezeggenschaps- en ondernemingsraad. Naar verwachting wordt het voorgenomen besluit van de Raad van Toezicht tot verlenging van de zittingsperiode van de rector magnificus UvA op 15 december definitief. Bron: UvA Persvoorlichting
|