SC Cambuur beste stagebedrijf in zakelijke dienstverlening

14/10/2010 16:32

ECABO

SC Cambuur uit Leeuwarden is het Beste Leerbedrijf 2010 van ECABO. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens de finale in Soestduinen. Kenniscentrum ECABO schreef de verkiezing uit onder al haar sectoren. Van de 45.500 leerbedrijven waren er 121 genomineerd uit de economisch-administratieve, de ICT- en de Orde en veiligheidssector.

De vakjury, met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en onderwijs, vindt dat SC Cambuur een uitstekend opleidings- en stagebeleid neerzet. De sportclub leidt stagiairs op van verschillende opleidingen en niveaus.

Naast de leerdoelen is er ook veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. De praktijkopleiders bieden één-op-één begeleiding. Vincent van Baaijen, manager beroepspraktijkvorming ECABO en voorzitter van de vakjury: "De praktijkopleiders van Cambuur kijken goed naar de stagiair als persoon en naar zijn capaciteiten. Een stagiair krijgt veel vrijheid en ruimte om zich te ontwikkelen. Ook in projecten of werk dat minder directe raakvlakken heeft met hun opleiding. Dit stukje vertrouwen motiveert leerlingen om een opleiding af te ronden en om eventueel verder te studeren. Medewerkers en stagiairs worden voortdurend uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen."

"SC Cambuur biedt verder door de no-nonsense mentaliteit en de ruimte voor creativiteit en visie een inspirerende leeromgeving: maatschappelijk verantwoord ondernemen en professionele en betrokken begeleiding vormen steeds de basis"', aldus de vakjury.

Dit blijkt uit het feit dat SC Cambuur in 2009 de Groene Bal-verkiezing van de KNVB heeft gewonnen. Deze prijs is voor clubs die betrokken zijn bij de maatschappij en dat tonen door het opzetten van projecten en initiatieven voor met name de minderbedeelden in de samenleving. Denk aan projecten tegen geweld en racisme, activiteiten met gehandicapte kinderen en het inzamelen van geld voor Kika, het kinderkankerfonds.

Prijs

Aan de vakjuryprijs is, naast een sculptuur, een bedrag van 2.500 euro verbonden. Dit bedrag is bestemd voor een maatschappelijk relevant onderwijsproject. Daarnaast gaat SC Cambuur het opnemen tegen de leerbedrijven van de andere kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven in de landelijke strijd om de titel Leerbedrijf van het Jaar. Zeventien kenniscentra nomineren hiervoor een leerbedrijf.

Overige finalisten

Naast SC Cambuur stonden Best4u Media uit Zutphen en Wehkamp.nl uit Zwolle in de finale.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ecabo.nl