Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Aanhoudingen na mishandeling en val van Bussumer in Naarden

Naarden, 14-10-2010 o Woensdagmiddag 13 oktober en donderdagmiddag 14 oktober 2010 zijn drie aanhoudingen verricht in verband met een mishandeling en val vanaf de derde verdieping van een appartementencomplex waarbij een 43-jarige Bussumer op maandag 11 oktober 2010 zwaargewond raakte. De verdachten zijn drie inwoners van Hilversum; een 38-jarige vrouw en twee mannen van 33 en 41 jaar oud.

De vrouw en 33-jarige man werden woensdag aangehouden in een woning in Hilversum. De 41-jarige Hilversummer donderdagmiddag in een winkel aan de Stephensonlaan in Hilversum.

Maandag 11 oktober kwam even na 17.00 uur de melding dat een man een val had gemaakt vanaf een appartementencomplex aan het Binnenhof in Naarden. Bekend was dat er voor de val in één van de woningen een ruzie was geweest. Nu is uit onderzoek komen vast te staan dat de man voorafgaand aan zijn val ernstig mishandeld is in een woning. Het betreft een woning die bekend staat als een plek waar verslaafden komen en verblijven. De ruzie ging over een gestolen goed. De precieze aanleiding wordt nog verder onderzocht.

De Bussumer is nadat hij uit een raam is geklommen ten val gekomen. Hij werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. De man heeft meerdere botbreuken, een verbrijzelde enkel en hoofdwonden. Het verhaal rond de val is nog niet duidelijk. Wat er precies is gebeurd en wat de eventuele rollen van de verdachten hierin zijn, wordt nader onderzocht. De verdachten zijn op het politiebureau en zullen gehoord gaan worden.

Vier Naarders die direct maandagavond werden aangehouden zijn dinsdag 12 oktober en donderdag 14 oktober in vrijheid gesteld. Zij hebben niets te maken met de ruzie of de val. Wel waren zij in het appartement en in een ander appartement, dat ook bekend staat als een plek waar veel verslaafden komen, aanwezig.