Beste Praktijkopleider 2010: Els Driessen, Gemeente Amsterdam

14/10/2010 16:34

ECABO

Els Driessen van de Bestuursdienst Gemeente Amsterdam is de Beste Praktijkopleider 2010 van ECABO. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens de finale in Soestduinen. Kenniscentrum ECABO schreef de verkiezing uit onder al haar sectoren. Van de 63.000 praktijkopleiders uit de economisch-administratieve, de ICT- en de Orde en veiligheidssector waren er 54 genomineerd.

De vakjury, met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en onderwijs, vindt Driessen een zeer enthousiaste en betrokken praktijkopleider. Vincent van Baaijen, voorzitter van de vakjury en tevens managers beroepspraktijkvorming ECABO: "Mede door haar baanbrekende werk kent de gemeente Amsterdam nu een groter aanbod van stages op mbo niveau. Door haar jarenlange ervaring kan zij stagiairs op een gerichte manier motiveren en stimuleert zij ze het beste uit zichzelf te halen." Stages zijn leerzaam voor de leerling en rendabel voor de afdeling. "Het aanbieden van stages is niet alleen goeddoenerij, het is een win - winsituatie", aldus Driessen.

De Gemeente Amsterdam pakt de stages ook aan om aan haar imago te werken. Jongeren hebben vaak een onjuist beeld van een gemeentelijke organisatie. Ze zien ambtenaren als 'saai en lui'. Stagiairs stellen het beeld bij als ze eenmaal stagelopen. Ze oordelen al snel dat de gemeente een leuke organisatie is om bij te werken.

Prijs

Aan de vakjuryprijs is, naast een sculptuur, een bedrag van 2.500 euro verbonden. Het bedrag is bestemd voor een maatschappelijk relevant onderwijsproject. Daarnaast gaat de Gemeente Amsterdam Bestuursdienst het opnemen tegen de praktijkopleiders van de andere kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven in de landelijke strijd om de titel Praktijkopleider van het Jaar. Zeventien kenniscentra vaardigen hiervoor een genomineerde af.

Andere finalisten

Nathalie Vielvoye van ND Security uit Maassluis en Fenna Teuben van Parmentier Oass Advocaten uit Haarlem waren de andere finalisten voor titel Beste Praktijkopleider.

Beste leerbedrijf 2010

Vandaag is ook de prijs uitgereikt voor het Beste Leerbedrijf van 2010. Deze ging naar SC Cambuur uit Leeuwarden. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en professionele en betrokken begeleiding vormen de basis bij dit bedrijf. Zij hebben een zeer goed opleidings- en stagebeleid neergezet.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ecabo.nl