Provincie Utrecht

Gratis consult voor ondernemers De Kamer van Koophandel (KvK)

De Kamer van Koophandel (KvK) gaat door met het aanbieden van gratis 'ondernemersconsults'. Het gaat om professionele dienstverlening, bedoeld voor ondernemers met personeel in de provincie Utrecht die vragen hebben op het gebied van financiën, marketing en personeelszaken. De KvK begon in augustus met het aanbieden van gratis ondernemersconsults. Tot nu toe is hier zestig keer gebruik van gemaakt. Het KvK Ondernemersconsult is een initiatief van de provincie Utrecht in samenwerking met de Kamers van Koophandel Midden-Nederland en Gooi-, Eem- en Flevoland.

Het KvK Ondernemersconsult start met een intakegesprek door een van de ondernemersadviseurs. Hij of zij maakt samen met de ondernemer een kritische analyse van de bedrijfssituatie. Daarbij probeert de ondernemersadviseur al meteen een eerste oplossingsgericht advies te geven.

Vaak is er hulp nodig van een expert. De KvK schakelt in dat geval een partner uit haar netwerk in. Deze werkt niet gratis maar biedt wel een uitgebreide gratis intake en/of korting op het reguliere uurtarief. Nadat de entrepreneur het consult met de specialist heeft gehad, neemt de ondernemersadviseur contact op, om te horen hoe het gesprek is verlopen en hoe het advies wordt gewaardeerd. Ter afsluiting van het consult neemt de adviseur een aantal evaluatiepunten met de ondernemer door.

Het KvK Ondernemersconsult is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Utrecht. De provincie wil mkb-ondernemers - met personeel - laagdrempelige en hoogwaardige ondersteuning bieden. Uit onderzoek blijkt namelijk, dat 25% van de ondernemers in de provincie Utrecht hier behoefte aan heeft. Ook blijkt, dat mkb-bedrijven vooral ondersteuning vragen op het gebied van financiën, marketing en personeelszaken. Veel ondernemers geven te kennen dat de ondersteuning die door de markt wordt geboden, niet altijd aansluit bij hun wensen, behoeften en verwachtingen. Met het KvK Ondernemersconsult probeert de Kamer van Koophandel hieraan tegemoet te komen met kosteloze, objectieve en meer laagdrempelige advisering.

Een onderneming beginnen, is populair in Utrecht blijkt uit de tussenrapportage van het Werkgelegenheidsonderzoek dat de Provincie Utrecht jaarlijks maakt. Het aantal vestigingen van bedrijven in de provincie Utrecht is ten opzichte van vorig jaar toegenomen met 6,6% toe tot 97.900. De meeste vestigingen zijn erbij gekomen in de sector Advies, Onderzoek en specialistische zakelijke diensten (+1,7%), gevolg door Gezondheids- en welzijnszorg (+1,2%).

Meer weten? Kijk op www.kvkondernemersconsult.nl.

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11