Gemeente Vlaardingen


Gemeente en Lensveld Shipping & Transport bereiken akkoord

14-10-2010 16:25 |
De gemeente heeft met Lensveld Shipping & Transport overeenstemming bereikt over de aankoop van grond aan de Waterleidingstraat waar het bedrijf nu gevestigd is. Ook is een akkoord bereikt over de bedrijfsverplaatsting naar het nieuwe bedrijventerrein Koggehaven. Wethouder Hans Versluijs en directeur Tom van Herk van Lensveld Shipping & Transport hebben donderdagochtend 14 oktober 2010 op het stadhuis hun handtekening onder de afspraken gezet. ondertekening

De gemeente wil woningbouw en dienstverlenende bedrijvigheid mogelijk maken in het gebied aan de zuidzijde van de Koningin Wilheminahaven. Het is de bedoeling dat hier ongeveer 260 woningen komen, waaronder appartementen en eengezinswoningen. De gemeente werkt aan het wijzigen van het bestemmingsplan en stimuleert de gewenste ontwikkeling door onder meer bedrijven uit dit gebied te verplaatsen.

Eerder kocht de gemeente in dit gebied de grond en de opstallen van het bedrijf Argos. Ook is er met Zethameta overeenstemming bereikt over de aankoop van de huidige locatie aan de Waterleidingstraat en de verplaatsing naar de Koggehaven. De gemeente heeft nu een groot aaneengesloten terrein aan de zuidzijde van de Koningin Wilhelminahaven in bezit, waardoor een bodemsanering mogelijk wordt, vooruitlopend op de beoogde woningbouw.

Wethouder Versluijs ziet de ondertekening als mijlpaal op weg naar een aantrekkelijk woon- en werkgebied aan het water: "Dit akkoord is weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Rivierzone, een stoer gebied met historie en sfeer, waar in de toekomst veel mensen zullen gaan wonen. De geplande woningbouw aan de zuidzijde van de Koningin Wilhelminahaven maakt deel uit van het Actieplan Wonen. De gemeente Vlaardingen wil graag dat in de Rivierzone wonen, werken en recreëren goed samengaan en wil de stad weer met de rivier verbinden."

Lensveld Shipping & Transport is een aanwinst voor de Koggehaven, een nieuw te ontwikkelen duurzaam bedrijventerrein in het westelijk deel van de Vlaardingse Rivierzone. Diverse (watergebonden) Vlaardingse bedrijven krijgen hier een nieuwe toekomst, zoals het recyclingbedrijf Zethameta en Lensveld Shipping & Transport.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000