Gemeente Rotterdam

project reconstructie kruising groene kruisweg-laning van start

14 oktober 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Project Reconstructie kruising Groene Kruisweg-Laning betreft de reconstructie van de kruising tot rotonde en de aanleg van een vrijliggend fietspad met een fietsviaduct.
Groene kruisweg-Laning

Overzicht huidige situatie

Fasering
Het project wordt wordt gefaseerd uitgevoerd. Er wordt in Oktober 2010 gestart met het kappen van de wilgengroepen en werkzaamheden aan kabels en leidingen. De reconstructie van de wegen start in November 2010. Eind November wordt ook gestart met de bouw van het fietsviaduct. Naar verwachting is het project eind april 2011 gereed. De werkzaamheden kunnen langer duren als er langere tijd slecht weer is.

De werkzaamheden die worden uitgevoerd zijn de volgende:
* Rooiwerkzaamheden; Ter plaatse van het toekomstige fietspad worden twee groepen meerstammige wilgen gekapt.

* Bouw fietsviaduct; Voor het vrijliggende fietspad wordt een nieuw fietsviaduct gebouw. Het nieuwe viaduct komt er hetzelfde uit te zien als de bestaande viaducten. Het viaduct wordt onderheid wordt met heipalen, deze worden geluidsarm en trillingsarm aangebracht.
* Omleggen van Kabels en leidingen; Door de aanleg van de rotonde zullen een aantal glasvezelkabels en elektrakabels moeten worden verlegd. Deze zouden anders onder de rotonde en het fietspad komen te liggen.

* Werkzaamheden aan openbare verlichting; De openbare verlichting op de Groene Kruisweg zal worden vernieuwd. De oude masten worden verwijderd en er worden nieuwe masten geplaatst.
* Verhardingswerkzaamheden; Tussen de rijrichtingen wordt een middenberm aangebracht. En de kruising wordt vervangen door een rotonde.

* Saneringswerkzaamheden; Plaatselijk is onder de bestaande verharding een verontreiniging aangetroffen. Bij het grondwerk zal deze verontreiniging worden verwijderd. Omdat de verontreiniging zeer gering is levert dit geen gevaar op voor de omgeving.
* Groenwerkzaamheden; In deze fase worden de bermen ingezaaid met gras en wordt beplanting aangebracht.

Ter informatie heb kunt u hier de faseringstekeningen vinden waarop is aangegeven waar de werkzaamheden plaatsvinden.

* Fase 1.pdf

* Fase 2.pdf

* Fase 3.pdf

* Fase 4.pdf

* Fase 5.pdf

Verkeersomleiding
In de periode tussen medio November en eind December zal de Groene Kruisweg tussen de rotonde ter hoogte van de Achterweg en de kruising met de Laning worden afgesloten voor verkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld via de Aveling en de Duifhuisweg. In de overige projectfasen zal het verkeer gebruik kunnen maken van de Groene Kruisweg.

In de laatste fase van het project zal de kruising een weekend volledig worden afgesloten in verband met asfaltwerkzaamheden.