Politie Kennemerland

Politie houdt minderjarige verdachten aan voor voorbereiden overval

Badhoevedorp, 14-10-2010

De politie Kennemerland heeft eind vorige week in samenwerking met de politie Amsterdam-Amstelland drie minderjarige jongens aangehouden, die verdacht worden van het voorbereiden van een mogelijke overval. Een oplettende getuige had het drietal zien staan en vond dat ze zich verdacht gedroegen. Zo hadden de jongens onder meer een aantal keer naar binnen gekeken bij een tankstation en hadden ze handdoeken om hun nek. De oplettende getuige belde de politie, die ogenblikkelijk alert reageerde. In goede samenwerking met de politie Amsterdam-Amstelland werd het drietal, Amsterdammers van 15 jaar oud, aangetroffen op de Akersluis in Amsterdam. De jongens verklaarden dat ze hadden getrimd en dat ze in Badhoevedorp op bezoek waren geweest. Tijdens het fouilleren van de jongens kwam bij een van hen een groot mes te voorschijn. In de tas die een van de jongens bij zich had werden later nog twee messen gevonden. Dit in combinatie met de melding dat ze zich verdacht hadden opgehouden, was voor de politie aanleiding om de jongens aan te houden op verdenking van het voorbereiden van een overval. De jongens zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Gezien de leeftijd van de verdachten zijn hun ouders in kennis gesteld van hun aanhouding. Een van de verdachten bleek als vermist gesignaleerd te staan, zijn moeder is door de politie geïnformeerd dat haar zoon terecht is. Alle drie de verdachten zijn inmiddels door de Rechter-Commissaris in bewaring gesteld.

Donkere dagen project
De politie Kennemerland is erg blij met de waardevolle tip van de oplettende getuige. Er is door goed opletten en de politie bellen en de juiste informatie delen, een overval met alle gevolgen van dien voor alle betrokkenen - voorkomen.
Juist in de maanden waarin de avonden weer donker zijn, kan de politie niet zonder u als extra ogen en oren in uw buurt. U weet als geen ander zodra er iets niet in de haak lijkt te zijn in uw eigen woonomgeving. Helaas is het zo dat het aantal criminele activiteiten, zoals berovingen en overvallen, toeneemt zodra de avonden weer donker worden. Criminelen zien meer kans om bijvoorbeeld ongezien voorbereidingen te treffen. We zien vaak, dat er in de dagen voor bijvoorbeeld een overval voorwerk en verkenningswerk wordt gedaan. Ook komt het voor dat er alvast een auto of een scooter wordt klaargezet om na de overval mee te vluchten. De politie vraagt u om extra alert te zijn en zodra u iets ziet wat u niet vertrouwd, de politie te informeren via 0900-8844.