Gemeente Zwolle

Bedenk een naam voor constructie Nieuwe Markt

Historische constructie voor Nieuwe Markt

Wat is een toepasselijke naam voor het stijlvolle bouwkundige element dat op de Nieuwe Markt komt ? U mag erover meedenken. Als u de bedenker bent van de winnende naam, dan ontvangt u een cadeaubon van 50 euro. U kunt inzenden tot 13 november.

Maandag 18 oktober 2010 start de gemeente met de herinrichting van de Nieuwe Markt e.o. Het plein ondergaat een metamorfose.

Een van de onderdelen van deze herinrichting is de plaatsing van een stijlvol bouwkundig element. Het is een metalen constructie dat het historisch karakter van het plein gaat versterken. Daarmee ademt de Nieuwe Markt straks de sfeer van de vroegere botermarkt.

Overdekte botermarkt

Op de Nieuwe Markt heeft 67 jaar lang een overdekte botermarkt gestaan. In de geest van deze historische context is de constructie ontworpen. Op de nok prijkt een tekst uit een verordening van het Zwolse stadsbestuur uit 1654. Hierin staat dat in 1654 een deel van de warenmarkt van de Grote Markt verplaatst wordt naar de Nieuwe Markt.

Zwolle heeft nog geen naam voor de metalen constructie. Daarom doet de gemeente met een prijsvraag een beroep op alle inwoners. Iedereen kan meedoen. U maakt kans op de cadeaubon van 50 euro als u de winnende naam bedenkt.
U mag tot 13 november nadenken over een toepasselijke naam. Heeft een goede ingeving, ga dan naar deze website.

Sfeervol plein

In het tweede kwartaal van 2011 is de herinrichting van de Nieuwe Markt en omliggende straten klaar. Stelt u zich eens voor: een sfeervol en gezellig plein met veel groen, terrasjes, geen geparkeerde auto's maar wel een fietsrekken. En een in het oog springende metalen constructie die de naam draagt die u heeft bedacht....