Gemeente Harenkarspel


Wethouder ontvang eerste opvoedings-tipkrant

Wethouder Myrthe Scheltema de Heere heeft donderdagmiddag 14 oktober als eerste in Harenkarspel de Opvoedings-tipkrant Zorg goed voor jezelf gekregen. De overhandiging vond plaats in het centrum voor Jeugd en Gezin aan de Remmerdel in Warmenhuizen. De tipkrant wordt verspreid op vele plaatsen in Harenkarspel en de regio. helma en myrthe

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin wordt ook het opvoedings-spreekuur gehouden. Hier wordt informatie gegeven over positief opvoeden. En ouders die met vragen zitten, krijgen ondersteuning en advies. Ouders kunnen een afspraak maken via telefoon 088-0100555. Ook organiseert Positief Opvoeden gratis lezingen, gericht op het bevorderen van zelfvertrouwen en vergroten van veerkracht bij kinderen. Zon lezing is er bijvoorbeeld op 16 november in de bibliotheek in Tuitjenhorn. Meer informatie is te zien op www.positiefopvoeden.nl

In de Noord-Hollandse editie van de Tipkrant staat het thema Zorg Goed voor jezelf centraal. Want ontspannen ouders zijn betere opvoeders. Rond dit thema komen herkenbare ervaringen van ouders aan bod en vertellen beroepskrachten hoe ze vanuit de methode Positief Opvoeden, Triple P ouders adviseren en hulp bieden, zodat hun zelfvertrouwen en vaardigheden toenemen. Ook vinden ouders er allerlei tips voor leuke activiteiten met de kinderen, en voor zichzelf. In de tipkrant staan tevens alle adressen van de Centra voor Jeugd en Gezin en opvoedspreekuren in de omgeving.

De Tipkrant wordt op grote schaal gratis verspreid, onder andere bij kinderopvang, peuterspeelzalen, scholen, Centra voor Jeugd en Gezin, consultatiebureaus, bibliotheken, huisartsen en verloskundigen. De krant is ook te downloaden via www.positiefopvoeden.nl.

De campagne met als onderdeel de tipkrant is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Noord-Holland en de gemeenten.

Op de foto links Helma Lagendijk van het Centrum voor Jeugd en Gezin en rechts wethouder Myrthe Scheltema de Heere


Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600