UMC Utrecht


11.000 bezoekers op Open Dag UMC Utrecht

Tijdens de Open Dag op 9 oktober namen 11.000 bezoekers een kijkje achter de schermen in het UMC Utrecht. Via de rode loper maakten de mensen een tocht door het ziekenhuis. Voor bezoekers waren er de hele dag verschillende activiteiten. Zo konden kinderen hun arm laten gipsen, zelf bloed prikken en een knuffelbeer hechten. Volwassenen konden het modernste Intensive Care Centrum van de wereld bezoeken, publiekslezingen bijwonen of hun ogen en oren laten testen. Buiten waren bezoekers getuige van de grootste ambulance optocht ooit in Nederland.

Bij de gipsmeester in het Wilhelmina Kinderziekenhuis was het nog nooit zo druk geweest. Tientallen kinderen wilden hun arm in het gips om deze vervolgens vol trots aan hun ouders te laten zien. Een dik groot pak zorgde ervoor dat kinderen konden ervaren hoe het is om 100 kilo te wegen. In het ziekenhuis was een rode loper uitgerold die de bezoekers langs alle afdelingen leidde. Een aantal daarvan gaf een rondleiding en bij de meeste konden de bezoekers iets doen. In het UMC Utrecht Cancer Center was het bijvoorbeeld mogelijk kanker te bekijken door de microscoop. Bij Onderwijs en Opleiding leerden studenten geneeskunde bezoekers infuusprikken, verband aanleggen of reanimeren.

Activiteiten buiten
Buiten konden de bezoekers een grote collectie oude en hypermoderne ziekenauto's, militaire ambulances, motoren en andere voertuigen bekijken. De landmacht had buiten een mobiel operatie- en Intensive Care complex en het veldhospitaal opgebouwd, beide net terug uit Afghanistan. De bedrijfsbrandweer verzorgde een aantal demonstraties; wat te doen bij brand.

Lustrumjaar afgelopen
De Open Dag op zaterdag 9 oktober was de finale van het lustrumjaar van het UMC Utrecht. Het was een week vol activiteiten voor en door UMC Utrecht medewerkers. Onder het motto `Ontdek de passie van het UMC Utrecht' is veel moois tot stand gekomen. Het mooie weer op de Open Dag zorgde voor de perfecte afsluiting.
donderdag 14 oktober 2010