Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima spreekt bij uitreiking Christiaan Huygens wetenschapsprijs 2010

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden houdt donderdag 14 oktober een toespraak tijdens de uitreiking van de Christiaan Huygens wetenschapsprijs in de Oude Kerk in Voorburg. De Christiaan Huygens prijs wordt jaarlijks toegekend aan een onderzoeker die een vernieuwende en maatschappelijk relevante bijdrage aan de wetenschap heeft geleverd.

De prijs wordt dit jaar uitgereikt aan dr. M. de Jong vanwege zijn proefschrift over de verzameling en analyse van enquêtedata en de ontwikkeling van methoden om deze te kunnen vergelijken. De prijs wordt uitgereikt door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en bestaat uit tienduizend euro, een bronzen beeld van Christiaan Huygens en een oorkonde. Tijdens de uitreiking houdt ook dr. A.E.H.M. Wellink, president van De Nederlandsche Bank een toespraak.

De prijs is ingesteld om de contacten tussen de Nederlandse universiteiten en het bedrijfsleven te bevorderen en de instroom van studenten in de bètawetenschappen positief te beïnvloeden. Hierbij staan de wetenschapsgebieden centraal waarin Christiaan Huygens uitblonk: wiskunde, natuurkunde, economie en astronomie.

Noot voor redacties (