Ingezonden persbericht


ROOS-LEZING DONDERDAG 14 OKTOBER 2010, 19.30-21.30, Centrum de Roos

Slanker met je hartritme, je hart als dirigent

Slanker met je hartritme
Dr. David O'Hare
& drs. Kees L. Blase
ISBN: 9789021546438
Prijs ¤ 22,50

Kees Blase, co-auteur van de bestseller Slanker met je hartritme, zal 14 oktober de negen stappen presenteren om blijvend af te vallen. In oktober 2009 werd het boek gepresenteerd, en binnen drie maanden al verscheen de tweede druk. Inmiddels zijn er meer dan 40 professionals verspreid over het hele land opgeleid in deze methode, er zijn diverse zelfhulpgroepen gestart, en twee ziekenhuizen zijn betrokken bij integratie van de methode Slanker met je hartritme in hun programma.

Eten en emoties horen bij elkaar, zo ook overgewicht en omgaan met emoties. Mensen met overgewicht hebben het autonome zenuwstelsel en de hormoonhuishouding steeds verder ontregeld. Als je daarop reageert met een streng hongerdieet wordt de ontregeling alleen nog maar erger. In de methode Slanker met je hartritme hebben de Frans- Canadese auteur David 'O Hare en hartcoherentiespecialist Kees Blase hartcoherentie, ademhaling, cognitieve therapie en mindfulness geïntegreerd en er een zelfhulpmethode van gemaakt, die in Frankrijk zeer succesvol is gebleken. Slanker met je hartritme is een zelfhulpmethode om het emotionele brein op te schonen, zodat het wordt afgestemd op het heden in plaats van door te gaan met reageren op situaties uit het verleden.

In de lezing in Centrum De Roos worden de negen stappen van het programma gepresenteerd. Eerst van chaos naar hartcoherentie. De tweede fase gaat om het ontregelde emotionele brein weer goed functionerend te krijgen. De derde fase, van emotionele balans naar voedingsbalans, gaat om het herkennen van emotie-aspecten van je eetgedrag.

"De basisoefening met het potlood is een geweldige vondst. Reeds vele patiënten hebben ermee kennisgemaakt: simpel en eenvoudig, en het werkt!" Drs. F.L.A. Pelder, bewegingswetenschapper en trainer HartCoherentie, Afd. Psychiatrie en Psychologie, St. Antonius Ziekenhuis.