Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, AMSTERDAM 6 OKTOBER

BRUG9 KLASSIEK

jong talent - jong publiek - klassieke muziek mét gezelligheid!

Alwéér een vernieuwende muzikale uitgaansavond in de spannende hotspot onder de Amsterdamse Torensluis: brug9 klassiek. Klassieke muziek, mét gezelligheid!

Donderdag 14 oktober, vanaf 20.30 uur.

Stel je een jamsessie voor, maar dan met móóie muziek. Een strijkkwartet dat speelt in de spelonken van het eeuwenoude grachtgewelf, een vocaal ensemble dat aria's tegen het baksteen laat galmen, terwijl je met een flesje bier in de hand naar die knappe ontroerde medebezoeker kunt lonken.

Want klassiek is niet eng. Echt niet. De jonge, toonaangevende vrije geesten in de stad hebben klassieke muziek ontdekt en omarmd, maar op hun eigen voorwaarden: met drankjes, flirten en een olijke presentatie. In brug9 houden we van dingen een beetje anders doen: niet stilzitten op een stoeltje, maar staan met een biertje. Wel even je mondje dicht als mensen mooi staan te zingen, maar daarna mag er weer naar hartelust gebabbeld worden. En als we tegen elven tevreden en voldaan zijn van de oorstrelende vibraties, neemt een dj het muzikale roer over tijdens de naborrel.

Eindelijk een aanleiding om je latente liefde voor klassiek te doen ontluiken. Welkom in brug9: klassieke muziek, mét gezelligheid!

donderdag 14 oktober 2010, vanaf 20.30 uur
Live optredens van het Filaki Kwartet (vier cellisten!) en vocaal Mannenensemble De.Fundo. Presentatie in handen van Michiel Eijsbouts (www.eijsbouts.eu). Gezellige plaatjes van dj Re-flex.

brug9
Amsterdam, Singel t/o 161, trappetje omlaag
Entree: 7,50 euro (tickets te koop aan de deur)
www.brug9.nl

locatie en organisatie
brug9 is de ruimte onder de Torensluis, de brede brug op het Singel in Amsterdam. De Torensluis is de oudste nog bestaande brug van Amsterdam. Bjorn en Lenneke zijn ondernemer en exploiteren de ruimte en organiseren er debatten, documentaires, tentoonstellingen, jazz en meer. Hanna Schreuders is programmeur en dilettant.

Noot voor redacties

noot,

Ingezonden persbericht