Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT
SJA & Calvijn met Junior College

Amsterdam, 7 oktober 2010

Amsterdams jongerenwerk en voortgezet onderwijs slaan handen ineen Start SJA-Meidenlounge op Calvijn met Junior College

Donderdag 14 oktober a.s. openen het Calvijn met Junior College en Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam (SJA) samen feestelijk een meidenlounge op de school. Schooldirecteur Jolanda Hogewind houdt een openingswoord en SJA vertelt meer over haar werk en visie op jongeren in Amsterdam. Geïnteresseerden zijn van 15.30 tot 17.30 uur van harte welkom op de Schipluidenlaan 12.

Het Calvijn met Junior College, een Brede School in Amsterdam Nieuw-West, verzorgt naast een goed onderwijsprogramma tevens een uniek verlengd schooldagprogramma (dagelijks van 15.30 - 17.15). Leerlingen nemen actief deel aan activiteiten op het gebied van sport & cultuur. Talentontwikkeling staat centraal en samenwerken met externe partijen is het uitgangspunt. Eén onderdeel van het middagprogramma is speciaal gericht op meiden. SJA is gevraagd twee keer per week een meidenlounge op te zetten en te begeleiden. De school heeft hiervoor speciaal een ruimte laten opknappen en ingericht.

SJA zet, naast het creëren van een vrijetijdsaanbod voor jongeren in de stad, haar expertise en methodieken actief in ten dienste van de lokale overheid, het jongerenwerk en het onderwijs in Amsterdam. Ook wil SJA de samenwerking met het voortgezet onderwijs intensiveren.

De meidenlounge is een beproefde SJA-methodiek en speelt in op de behoefte van meiden aan een eigen plek die niet door jongens is gedomineerd. Dit vereist een aantrekkelijke locatie met ruimte voor ontspanning: een huiskamerachtige omgeving waar de bezoeksters elkaar ontmoeten, met elkaar discussiëren en gezamenlijk activiteiten ontplooien. Denk hierbij aan Girlztalks over racisme, vrouw/man- verhoudingen of religie, creatieve workshops, meet & greets met rolmodellen en een meidenredactie. Vanuit deze veilige setting werken de meidenwerkers aan empowerment en participatie.

De meidenlounge is elke week open op dinsdag en donderdag van 15.30 tot 17.15 uur in het activiteitencentrum van het Calvijn met Junior College.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht