Openbaar Ministerie

Voorlichting georganiseerde hennepteelt

12 oktober 2010 - Arrondissementsparket Assen

Het programma Aanpak Georganiseerde Hennepteelt (PAGH) geeft donderdag 14 oktober voorlichting aan de leden van het Openbaar Ministerie en de Rechtbank Assen. Deze voorlichting is bestemd voor officieren van justitie, rechters, parket- en gerechtssecretarissen.

Voorlichting voor medewerkers
In een 3 uur durende bijeenkomst krijgen deelnemers voorlichting van een drugsexpert van het PAGH. De voorlichting gaat over hennep, plantensoorten, kweektechnieken, "mislukte" oogsten, producten enz.

Vervolgens volgt een presentatie door een lid van het OM binnen het PAGH omtrent de rol van het programmabureau. Daarbij komen o.a. de aard en de ernst van de problematiek, de plannen en vorderingen op het gebied van hennep aan de orde. Ook komt aan de orde de ontneming en samenwerking met private partners. Bedoeling is dat het interactief zal zijn.

Hennepcontainers
In de nabijheid van de rechtbank worden zogenaamde hennepcontainers geplaatst, waarin een instructie wordt gegeven.

De hennepcontainers zijn de "oefenkwekerijen" van de politie. Er wordt instructie gegeven door het bedrijf dat politieagenten opleidt in het ontruimen van kwekerijen. Het geeft een prima beeld van de professionaliteit waarmee tegenwoordig wordt geproduceerd (kweektechnieken, beveiligingsmaatregelen, energiediefstal, gevaarzetting enz.)

Uitnodiging voor de pers
Voor belangstellende pers bestaat de mogelijkheid een kijkje te nemen in de hennepcontainers. (Bijwonen van de voorlichtingsbijeenkomst is niet toegestaan)

De containers zijn te bezichtigen op 14 oktober tussen 12.15 en 13.00 uur. Van te voren moet de pers aangemeld zijn.

Aanmelden kan tot woensdag 13 oktober 12.00 uur bij de afdeling communicatie van de rechtbank Assen. Telefoon: 0592-339222 of via e-mail: communicatie.assen@rechtspraak.nl.