Published: 07:00 CEST 14-10-2010 /Thomson Reuters /Source: USG People NV /XAMS: USG /ISIN: NL0000354488

Rinse de Jong voorgedragen als lid Raad van Commissarissen

Almere, 14 oktober 2010 - De Raad van Commissarissen maakt het voornemen bekend om Rinse de Jong voor te dragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen van USG People.

Rinse de Jong (1948) is registeraccountant en heeft een gedegen financiële achtergrond. Laatstelijk was hij werkzaam als CFO van Essent waarin hij naast de reguliere financiële zaken onder andere verantwoordelijk was voor risk management en IT. Voorts heeft hij als CFO gewerkt voor ASM International N.V. en heeft hij bij Reed-Elsevier diverse functies vervuld als treasurer en controller. Momenteel is hij commissaris van APX-ENDEX, Enexis Holding NV en EAH Holding B.V. De Raad van Commissarissen heeft eerder aangekondigd dat zij de Raad graag zou uitbreiden met een financieel expert. Met de aanstaande benoeming van Rinse de Jong, zal aan deze wens tegemoet worden gekomen.

De Centrale Ondernemingsraad heeft inmiddels kennis gemaakt met Rinse de Jong en zij heeft een positief standpunt bepaald omtrent de voorgenomen benoeming.

Rinse de Jong zal na zijn officiële benoeming voorzitter van de auditcommissie worden. Alex Mulder, die na het overlijden van Cor Brakel de vacature in de remuneratie- en benoemingscommissie tijdelijk heeft waargenomen, zal vanaf de officiële benoeming van Rinse de Jong deze functie permanent gaan invullen.

De Raad van Commissarissen is voornemens Rinse de Jong voor te dragen om te worden benoemd op de binnenkort te houden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). In afwachting van zijn benoeming zal Rinse de Jong worden toegevoegd aan de Raad van Commissarissen.

Voor meer informatie over dit persbericht: