Ingezonden persbericht




De Bilt, 14 oktober 2010

Persbericht

Grontmij wint contract Thames Water

Grontmij heeft een contract bij Thames Water verkregen voor het programma- en projectmanagement van het zogenaamde `Supervisory Control and Data Acquisition' (SCADA)* project van Thames Water. Met het contract is een totaal bedrag gemoeid van 4,5 miljoen (£ 4 miljoen) voor Grontmij. Het werk is door Thames Water in eerste instantie toegewezen voor een periode van twee jaar. Thames Water is de grootste Britse dienstverlener op het gebied van water- en afvalwatermanagement. In het kader van een totale investering van 5,7 miljard (£ 5 miljard) door Thames Water is Grontmij aangewezen als een van de leveranciers en aannemers die zijn geselecteerd voor het werkprogramma voor het 108 miljoen (£ 95 miljoen) omvattende AMP5 programma van Thames Water**. Grontmij is verantwoordelijk voor het projectbureau en fungeert als projectmanager voor de regionale en lokale SCADA projecten.

Het werk omvat de migratie van drie gescheiden regionale SCADA systemen naar één nieuw centraal systeem, de vervanging van 89 lokale SCADA systemen in faciliteiten van uiteenlopende soorten en maten, alsmede de gespecialiseerde ondersteuning op het gebied van techniek en onderhoud.

Grontmij gaat het project realiseren in samenwerking met Mace Group, een internationale onderneming die actief is in consultancy, bouw en programmamanagement.

Lawrence Hughes, Group Director Water & Energy bij Grontmij: `We zijn verheugd dat Grontmij door Thames Water is aangewezen voor zo'n belangrijk en bekend project in het Verenigd Koninkrijk. Met het opnieuw binnenhalen van dit SCADA vervangingsprogramma tonen wij wederom onze kennis en expertise aan en onderstrepen we de reputatie die we in de water- en nutsvoorzieningen sector hebben opgebouwd. Daarnaast biedt dit contract ook de mogelijkheid onze relatie met Mace Group verder uit te breiden.'





Pagina 2 van 2



Ingezonden persbericht