Dura Vermeer

Rotterdam - 14 oktober 2010

Evides voorzuivering in de Botlek Rotterdam

Vanuit het nieuwe kantoor in Barendrecht werkt Dura Vermeer Beton- en Waterbouw aan de voorzuivering voor Evides in het Botlek gebied. De voorzuivering is een vervolgopdracht op de nazuivering die al in september van vorig jaar is opgeleverd.

De voorzuivering is een betonwerk van 30 bij 27 meter en wat fundatieplaten voor een slibtank, decantergebouw, floccurator en een lamellenseparator. Het water dat in de voorzuivering wordt gezuiverd gaat hierna de nazuivering in om daar verder behandeld te worden. Als het uit de nazuivering komt gaat het verder de industrie in om daar gebruikt te worden als gedeminiraliseerd water.

Dura Vermeer Beton en Waterbouw is gestart met de voorbereidingen voor het storten van een aantal wanden. Een aantal van deze wanden zijn zeven meter hoog en worden in één keer gestort. Omdat het water heel schoon moet zijn voor de industrie moet de voorzuivering wel waterdicht zijn. Om hiervoor te zorgen zijn er een aantal maatregelen genomen. De bekistingsplaten worden door de Dura Vermeer Torenkraan op zijn plaats gebracht. Waarna de panelen door de timmerlieden worden bevestigd aan de sluitkist.

Het controleren van de waterdichtheid wordt gedaan aan de hand van een watertest. In totaal zijn er elf watertests. Voor elke dag dat wij eerder kunnen testen kijken we een bonus. Voor elke dag dat we later kunnen testen krijgen we een boeten. Tot nu toe loopt men voor op schema.