Gemeente Harenkarspel


Harenkarspel wil verval bedrijventerreinen voorkomen

Het gemeentebestuur van Harenkarspel laat de STEC groep uit Arnhem onderzoek verrichten hoe de veroudering van de lokale bedrijventerreinen te voorkomen is en deze toekomstbestendig blijven. Het onderzoek moet leiden tot een uitvoeringsgericht en door de ondernemers en de politiek gedragen plan van aanpak voor de facelift van de lokale bedrijventerreinen De Banne, Huisweid en Oudevaart. De begeleidingsgroep waarin het bedrijfsleven uit Harenkarspel deelneemt heeft unamiem gekozen voor de STEC groep, na een aanbestedingsronde waarin aan een drietal bureaus een voorstel werd gevraagd.

Volgens een vorig jaar mei gezamenlijk uitgebracht rapport van de gemeenten in de Kop van Noord-Holland heeft de gemeente Harenkarspel een herstructureringsopgave van ruim 30 hectare, verdeeld over de drie genoemde locaties. De verouderingsopgave is relatief licht. Een goede facelift kan deze terreinen up-to-date maken. Om verder verval van de terreinen tegen te gaan, zal er snel een concreet plan van aanpak gemaakt moeten worden. Het gemeentebestuur en het georganiseerd bedrijfsleven willen op korte termijn weten welke maatregelen en verbeteringen er echt nodig zijn.

Het onderzoek, dat in interactie met de ondernemers van de betreffende terreinen en Bedrijvenvereniging Harenkarspel wordt uitgevoerd in een intensief en inspirerend proces, zal in oktober van start gaan met een startbijeenkomst en een schouw, waarvoor alle ondernemers op de betreffende terreinen worden uitgenodigd. Andere belangstellenden zijn uiteraard welkom. Datum, tijdstip en locatie zullen nog nader bekend worden gemaakt. Na de schouw zullen via brede ontbijtsessies de verbetersuggesties met ondernemers worden genventariseerd en besproken. Vervolgens wordt het concept actieplan opgesteld en met ondernemers besproken.

De looptijd van het project is drie maanden. De planning is om het rapport voor het eind van dit jaar gereed te hebben.

Namens de ondernemers zitten in de begeleidingsgroep mevrouw N. Holtjer en de heren K. Mosch, H. Jonker en N. Duin. De gemeente wordt vertegenwoordigd door burgemeester E. Brommet, wethouder R. Treur en de bedrijfscontactfunctionaris mevrouw M. van der Voort. Het procesmanagement wordt verricht door NHN Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, de heer J. Spee.



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600