Politie Drenthe

Donderdag 14 oktober 2010

Provincie Drenthe, 14-10-2010

Aanhouding terzake vernieling en rijden onder invloed ALTEVEER De politie heeft dinsdagmiddag een 32-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden. De man was op de Alteveer met zijn motor onderuit gegaan en tegen een paaltje tot stilstand gekomen. Van de man werd in verband met mogelijk drugsgebruik een urineproef genomen. Tevens werd hij er van verdacht kort voor de aanrijding vier banden van een bedrijfsauto van zijn vader in Hoogeveen te hebben lek gestoken. Een onenigheid tussen beide zou de reden van de vernieling zijn geweest.

Autoinbraken in Assen
ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag werd er in meerdere autos ingebroken in de Gravelanden, Heklanden en Hamerslanden. Zes autos werden opengebroken en de buit bestond onder andere uit geluids- en navigatieapparatuur. Ook een woning aan de Heklanden kreeg in dezelfde nacht ongewenst bezoek. Een fiets, mobiele telefoon en een tas met diverse bescheiden behoorden tot de buit.

Politie controleert verkeer op A28, N33 en N34
DRENTHE Woensdagmorgen hield de politie een verkeersactie op de A 28, de N 33 en de N 34. Zo vond er een technische controle plaats op parkeerplaats `Koebroeken` onder Eext. Op de andere wegen stonden radar-snelheids posten opgesteld. Het verkeer rond het verkeersplein Gieten werd door motorrijders geselecteerd en naar de voornoemde P-plaats geleid. Tevens werden bestuurders middels stoptekens van de weg gehaald. Dit gebeurde door verkeersregelaars van de gemeente Tynaarlo. Er werd gecontroleerd samen met de Douane en verkeersspecialisten van de politie. De Douane heeft gecontroleerd op het gebruik van de `goede` diesel en op bestelauto`s, vrachtauto`s en op buitenlandse bestuurders. Het aanbod was groot, maar er werden geen boetes door de Douane uitgedeeld. De politie controleerde op de juiste papieren, technische eisen en het `gedrag` van de bestuurders. Tevens werden taxi`s gecontroleerd. VVN was ook ter plaatse. Zij deelden informatie uit (o.a. project `Laat je niet afleiden`). Er werden 45 blaastesten afgenomen en alles bleek in orde. De volgende boete`s werden uitgedeeld;

1 x aanhanger > 75 % overbeladen

6 x niet tonen rijbewijs

1 x achterlampen busje glas beide kanten kapot

3 x geen gordel

1 x voeren mistlicht

2 x gladde band

1 x kentekenbewijs niet goed

1 x niet tonen kentekenbewijs

1 x scherpe lading

Radarposten;

N 33 : 1483 passanten, 73 x pv (hoogste 125 km/u)

N 34 : 2977 passanten, 100 x pv (hoogste 132 km/u)

A 28 : 3470 passanten, 377 x pv (hoogste 174 km/u)

Bestuurster gewond na aanrijding

DE SCHIPHORST Woensdagmorgen raakte een 24-jarige inwoonster van De Wijk gewond bij een aanrijding op de Schiphorsterweg. De vrouw bestuurde haar auto en reed komende vanuit De Wijk rechtdoor in een in de rijbaan gelegen bocht. Ze kwam in een sloot tot stilstand. Met hoofdletsel werd ze overgebracht naar het ziekenhuis.

Spoor gestolen reiger leidt naar Dalen
DALEN Woensdagmiddag trof een beveiligingsmedewerker van het park de Huttenheugte een groot stuk brons aan op het fietspad aan de Achterloo. Na onderzoek bleek het te gaan om het lijf van de in Assen aan de Torenlaan gestolen reiger. De poten en de kop ontbraken.

Auto inbeslaggenomen
GASSELTE Woensdagmiddag nam de politie de auto van een 50-jarige inwoner van Gasselte inbeslag. De man reed ondanks een ongeldig verklaard rijbewijs in zijn auto over de Houtvester Jansenweg. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Roodlicht controle
ASSEN Woensdagmiddag hield de politie en roodlicht controle bij de kruising Overcingellaan met het Stationsplein. Dertien autobestuurders negeerden het rode licht en 1 snorfietser zonder rijbewijs werden bekeurd.

Inbraak in slijterij

ANNEN Een slijterij aan de Zuidlaarderweg kreeg in de nacht van woensdag op donderdag ongewenst bezoek. Met een kei werd een ruit vernield waardoor de dader een greep naar 4 flessen amstelbier deed en mee nam.

Autoinbraak

VRIES In de nacht van woensdag op donderdag werd een aan de Tipkampen geparkeerde personenauto opengebroken. Een portierslot werd vernield waarna onder andere een usb-stick en een autoradio werden ontvreemd.

Op de bon

EMMEN Een 20-jarige inwoner van Nieuw-Weerdinge ging in de nacht van woensdag op donderdag op de bon. Een getuige zag de onder invloed verkerende jongeman een fiets tegen de glazen deur van de Hema aan de Hoofdstraat gooien en belde de politie. De deur raakte niet beschadigd. De man werd in de omgeving aangetroffen en werd bekeurd voor openbare dronkenschap, baldadigheid en het niet kunnen tonen van een ID-bewijs.

Onverzekerde bromscooter inbeslaggenomen
ASSEN Woensdagavond bekeurde de politie een 25-jarige Assenaar. De man die niet in het bezit is van een rijbewijs en voor de derde keer rijdend werd aangetroffen, raakte hierdoor zijn bromscooter kwijt.