Ingezonden persbericht


Superunie wint FSC Retail Award 2010

Leiden, 13 oktober 2010 ­ Superunie is de winnaar van de FSC Retail Award 2010. De grootschalige overstap van Superunie op FSC-gecertificeerde zuivelverpakkingen is voor de jury reden om de Award aan deze organisatie uit te reiken. Superunie is de inkooporganisatie voor 14 onafhankelijk retailorganisaties, waaronder SPAR, Sligro en Jan Linders. Projectcoördinator Duurzame Handel, Eline Poels en Remco Veltien, inkoper van oa zuivelproducten, ontvingen de award uit handen van juryvoorzitter Leen van Dijke tijdens de Algemene Partner Bijeenkomst van FSC Nederland.

"Door de overstap van Superunie is in 30% van de Nederlandse supermarkten zuivelverpakkingen met het FSC-keurmerk in de schappen komen te staan. Hierdoor belandt het FSC-keurmerk dagelijks bij miljoenen mensen op de keukentafel. Superunie zorgt daarmee niet alleen voor een flinke vergroting van de zichtbaarheid van FSC bij consumenten, maar levert ook een belangrijke bijdrage aan de vergroting van het aandeel FSC-papier op de Nederlandse markt. Dit maakt Superunie dan ook een mooie winnaar," aldus Leen van Dijke, juryvoorzitter en bestuurslid van FSC Nederland.

Voor de FSC Retail Award 2010, waren ook retailorganisatie Maxeda en supermarktketen Albert Heijn genomineerd.

De FSC Retail Award is dit jaar voor de eerste maal uitgereikt. Tijdens de Algemene Partner Bijeenkomst werden ook Awards uitgereikt in de categorieën Aanbestedende Diensten (winnaar gemeente Boskoop) en Papier (winnaar MultiCopy).


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht