Ingezonden persbericht


Persbericht

Wereldberoemde banken kiezen Ahnlab AOS voor verbeterde online bankiersveiligheid


- AOS, de veiligheidsoplossing bij uitstek voor internetbankieren van Citicorp Banamex, Banco Santander, CitiBank Korea en anderen
- AOS biedt standvastige bescherming tegen hackdreigingen, inclusief Zeus

Seoul, 14 oktober 2010 - AhnLab Inc. (directeur Hong-sun Kim, www.ahnlab.com), een vooraanstaand aanbieder van geïntegreerde veiligheidsoplossingen, kondigt vandaag aan dat de Koreaanse divisie van Citibank de samenwerking is aangegaan met Ahnlab Inc., tezamen met 's werelds bekendste banken zoals Citicorp Banamex en Banco Santander. Deze banken, plus andere vooraanstaande banken, maken gebruik van de diensten van AhnLab Online Security (http://aos.ahnlab.com, AOS) voor het allerbeste op het gebied van online bankiersbeveiliging.

Om haar online bankiersveiligheid te ondersteunen heeft Citibank Korea (www.citibank.co.kr) de vier hoofdproducten waar AOS uit bestaat in gebruik genomen, namelijk: AOS Secure Browser, AOS Antivirus / Spyware, AOS Anti-Key Logger en AOS Firewall. Deze producten werken naadloos samen om de meest complexe inbraakpogingen te blokkeren, zoals webmodulering en het hacken van geheugen. Nu AOS voor Citibank Korea de strijd aangaat met cybercriminelen, verwacht Citibank Korea haar klanten het hoogst mogelijke veiligheidsniveau te kunnen bieden met betrekking tot alle soorten dreigingen, zoals Zeus - vandaag de dag de meest bedreigende malware - en andere kwaadaardige codes. De AOS Secure Browser fungeert als een onverslaanbaar fort tegen dit soort gevaren en blokkeert de toegang tot het toegewezen deel geheugen en alle online transacties die in een bepaalde omgeving worden verricht.

In 2007, net toen internetbankieren in opkomst was, implementeerde Banamex (www.banamex.com), een vooraanstaande Mexicaanse bank en dochteronderneming van CitiGroup, AOS om persoonlijke en financiële informatie van haar klanten te beschermen. Terwijl de opkomst van internetbankieren tot meer gemak voor de consument leidde, opende dit tevens de deuren voor cybercriminelen, als bewezen door grootschalige phishing aanvallen tegen banken. Banamex, dat beschermd was door AOS, was de enige bank die zich succesvol kon verweren tegen dergelijke aanvallen en ontving wereldwijd erkenning voor de bank en AOS.

Banco Santander Hispano Central, S.A, met 10.000 branchekantoren en dochterondernemingen in Spanje, Portugal, Brazilië, Mexico, Chili en andere landen, is nog een vooraanstaande bank die AhnLab heeft gekozen voor haar behoeften met betrekking tot online bankiersveiligheid. Als onderdeel van een meerjarige overeenkomst gebruikt Santander sinds 2007 reeds AOS voor haar kantoren in Mexico.

Anders dan traditionele detectie- en eliminatiemethoden die gebruikt worden door andere veiligheidsproducten, is AOS een relatie veiligheidsoplossing voor bescherming van internetbankieren en werkt tegen een groot aantal kwaadaardige hacktools. De ondoordringbare AOS Secure Browser start automatisch zodra een gebruiker inlogt op een online bankierswebsite, tezamen met de Anti-Key Logger, Firewall en Antivirus / Spyware programma's. Deze unieke aanpak van de veiligheid van internetbankieren is zelfs effectief tegen de kwaadaardigste codes zoals Zeus en variaties daarop. Meer informatie over AOS kan gevonden worden op http://aos.ahnlab.com.

Over AhnLab, Inc.
AhnLab Inc. (KSE: 053800), dat gevestigd is in Zuid-Korea, ontwikkelt vooraanstaande beveiligingsoplossingen en biedt professionele services die zo ontworpen zijn dat ze cruciale informatie van bedrijven en persoonlijke informatie beveiligen en beschermen. De innoverende producten en services van AhnLab, dat sinds 1988 reeds koploper is in de arena der informatiebeveiliging, voldoen aan de meest strikte beveiligingseisen van zowel bedrijven als individuele gebruikers. De producten en services van AhnLab bestaan uit antivirusoplossingen, beveiliging van netwerken, mobiel, online games, beveiligingsmanagement en consultatieservices. Alle oplossingen bieden 24/7 realtime detectie en preventie van kwaadaardige codes en hackersaanvallen middels de noodresponscentra van AhnLab, inclusief het ASEC (AhnLab Security E-response Center) en het CERT (Computer Emergency Response Team). AhnLab groeit gestaag met betrekking tot marktaandeel en omzet en heeft in 2009 een verkoop van 54 miljoen USD gegenereerd. Vandaag de dag bezit AhnLab wereldwijd een verkoopnetwerk en onderzoeksbureaus in meer dan 20 landen.

***

Ingezonden persbericht