Persbericht

UNIT4 krijgt hoogst haalbare veiligheidscertificaat voor clouddiensten

~ Ook beheerafdeling en outsourcingdiensten gecertificeerd met ISO 27001~

Sliedrecht, 14 oktober 2010 - UNIT4 heeft het ISO 27001-certificaat ontvangen van het British Standards Institute. Dit betekent dat de activiteiten van de bedrijfssoftwareleverancier op het gebied van cloud computing, beheer en outsourcing voldoen aan de hoogste veiligheidseisen volgens de Code voor Informatiebeveiliging.

In ISO 27001 staat beschreven hoe informatiebeveiliging moet worden ingericht. De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) voor het afdekken van bedrijfsrisico's. UNIT4 is zonder tekortkomingen gecertificeerd, wat garant staat voor optimale vertrouwelijkheid, integriteit en continuïteit van haar informatie en systemen.

UNIT4 introduceerde vorig jaar de dienst UNIT4 Hybrid Computing, een mix van on-premises-, private- en shared cloud-diensten. Gebruikers hebben één aanspreekpunt voor de servicelevels, facturatie, contracten en ondersteuning, er wordt betaald naar gebruik. Deze vorm van ict-dienstverlening is beschikbaar voor het zorginformatiesysteem UNIT4 Cura, toepassingen voor de accountancysector en financiële tussenpersonen. Ook CODA, software voor financieel management, is als hybride vorm af te nemen. Ook is het mogelijk om standaard kantoortoepassingen als Microsoft Office, Sharepoint en Exchange te integreren.

Jack van der Velde, directeur UNIT4 IT Solutions: "We merken een grote interesse in onze hybrid computing-oplossing, zeker ook vanwege de flexibiliteit in het op- en afschalen van gebruikers en applicaties. We krijgen vanzelfsprekend veel vragen over de veiligheid van data en processen; organisaties willen terecht de zekerheid dat hun gegevens in goede handen zijn. Vandaar dat we al in het beginstadium hebben besloten om voor de ISO 27001-certificering te gaan. Wij hebben hard gewerkt om volledig compliant te zijn met de internationale standaarden op het gebied van informatiebeveiliging. We zijn dan ook erg trots dat het ons is gelukt om deze allerhoogste onderscheiding te bemachtigen."