Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam/Alkmaar, 14 oktober 2010

Aantal inschrijvingen Amsterdam Marathon
overstijgt 31.000

De ambitie die organisator Le Champion enkele maanden geleden uitsprak over de groei van de Amsterdam Marathon is realiteit geworden. Maar liefst 31.463 deelnemers schreven zich in voor het evenement, dat zondag 17 oktober plaatsvindt in de hoofdstad. Eerder al sprak Simone Richardson, directeur van Le Champion, over de ambitie door te groeien naar een van de grootste marathons van Europa.

Om een van de grootste marathons van Europa te worden, wil de Amsterdam Marathon in 2014 maar liefst 37.000 deelnemers aan de start hebben. Een realistische doelstelling. Het vlakke attractieve parcours met de vele toeristische highlights heeft een grote aantrekkingskracht op de duizenden recreatieve lopers uit binnen- en buitenland. Waar vorig jaar 25.822 enthousiaste hardlopers zich inschreven, staat de teller nu op 31.463 deelnemers die naar Amsterdam afreizen voor de Marathon, de Mizuno Halve Marathon, de Mizuno Business Run 21 km, de Menzis Business Run 8 km, de Menzis 8 km, de Echo Mini Marathons of de 1K Runaway. De stabiele organisatie van de Amsterdam Marathon creëert een samenwerking met de gemeente die een positieve uitstraling en een breder draagvlak geeft. Racedirector Cees Pronk: 'Door die componenten en het feit van Amsterdam een wereldstad is, vinden de buitenlandse lopers onderling dat je Amsterdam moet hebben gelopen.' Ook voor de Nederlander is deze marathon, die tegenwoordig de grootste van ons land is, aantrekkelijk. Er zijn dit jaar meer verzorgingsposten bijgekomen en de dertig muzikale acts langs het parcours zullen voor een fantastische sfeer zorgen.

Enkele cijfers over de deelnemers uit diverse landen: Nederland 20.362
Groot-Brittanië 3.145
Frankrijk 1.593
Duitsland 1.084
In totaal zijn er lopers uit 73 landen vertegenwoordigd.

Snel, aantrekkelijk en spectaculair zijn de drie steekwoorden waarmee Amsterdam de komende jaren nog verder gaat uitgroeien. De groei past in de ambitieuze plannen die de gemeente Amsterdam heeft de Olympische Spelen van 2028 binnen te halen. Simone Richardson: 'Bij de Olympische Ambitie zijn internationaal aansprekende topevenementen nodig in de hoofdstad.'

De start van de marathon is vervroegd naar 9.45 uur. RTV N-H zendt een live televisieverslag uit tussen 9.30 - 14.00 uur.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht