Nicky Epstein op Handwerkbeurs Ahoy


3e textielevenement in Rotterdam

ROTTERDAM, 20101005 -- De Amerikaanse ontwerpster en auteur Nicky Epstein is de hoofdgast op de komende Handwerkbeurs in Ahoy Rotterdam. Deze knitware designer heeft meer dan 20 best-selling boeken op haar naam staan. Tijdens de Handwerkbeurs geeft ze een lezing voor een groep van 70 liefhebbers. Daarnaast kunnen bezoekers haar nieuwste boek `Enchanting Collection' tijdens de beurs aanschaffen en laten signeren.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen op de Handwerkbeurs in Ahoy Rotterdam. Tijdens deze 3e Rotterdamse editie zijn 120 winkels aanwezig om de bezoeker uitgebreid te laten shoppen. Van donderdag 14 oktober tot en met zaterdag 16 oktober 2010 kunnen liefhebbers van borduren, breien, haken, sieraden en kralen, spinnen en weven, kantklossen, quilten, vilt, zelf-maak-mode, borduurmachines e.d. dan ook hun hart ophalen.

Naast de vele verkoopstands is er ook een quilttentoonstelling te bekijken. Ontwerpster Maaike Bakker richt een gezellige Hollandse tentoonstelling in met de titel `Ik hou van Holland'. Een groot aantal traditionele quilts met dit Hollandse thema zijn te bewonderen. Maaike Bakker geeft tevens een workshop waarin bezoekers de techniek zelf kunnen leren.

In het breicafé van The Dutch Knitters kan men zelf aanschuiven om een pennetje mee te breien. Met alle vragen over moeilijke steken, leren breien, patronen en veel meer kan men hier terecht. In het breicafé worden ook de leuke Kika beren verkocht, voor het goede doel! Bij het breicafé zijn ook `Gelderse Gebreide Mutsen' (klederdracht), gebreide baretten en kralentasjes te zien.

Er zijn diverse workshops te volgen zoals bijvoorbeeld één over de Japanse borduurkunst Temari. Op het gebied van breien is ook nog heel wat te leren! Workshops door snelbrei-kampioen Miriam Tegels, kralentasjes breien door Connie Grevers of `Bohus Stickning' door Marja de Haan. Er zijn ook enkele nieuwe workshops, zoals `Bloemen haken' door Marijke Eymes en `Beginnerscursus textielverven' door Stof tot Verven. Enkele workshops, bijvoorbeeld met als onderwerp wolvilten en borduurmachines, zijn ook heel geschikt voor kinderen.

Kijk op www.handwerkbeurs.nl voor meer info, o.a. exposantenlijst, programma en online ticketverkoop.

Derde editie Handwerkbeurs Rotterdam
Adres: Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam
Data: donderdag 14 tot en met zaterdag 16 oktober 2010
Openingstijden: 10.00-17.00 uur
Entree: ¤ 8,00
Kinderen: tot 12 jaar gratis onder begeleiding